Άργος: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Αφροαμερικανό φιλέλληνα James Williams (φωτο-βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άργος: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Αφροαμερικανό φιλέλληνα James Williams (φωτο-βίντεο)

Σεπτέμβριος 03, 2022 - 22:46

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησαν στο Δημαρχείο του Άργους με την υποδοχή των επισήμων από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, οι διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη, προς τιμήν του Αφροαμερικανού ήρωα James Williams, ο οποίος πολέμησε στο πλάι των Ελλήνων και του Λόρδου Μπάιρον, κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την υποδοχή των επίσημων στο Δημαρχείο ακολούθησαν ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων και χαιρετισμοί.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος, η παρουσίαση του βιβλίου «The fantastic Voyage of James Williams» του κ. Κώστα Ρεθυμνιωτάκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον James Williams.

Την ίδια ώρα παρουσιάστηκε και το βραβευμένο, πρωτότυπο και καινοτόμο επιτραπέζιο παιχνίδι «James Williams –ο ήρωας», το οποίο δημιουργήθηκε από μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους και διακρίθηκε στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου Παιχνιδιού και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής Στέλλα Κοκόλη,η εθνολόγος και πρόεδρος του Heritage and Museums Λίλα ντε Τσάβες, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκαβούνος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διοργανωτής των εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, είναι ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Βίντεο  https://youtu.be/5s8bi53e-cU

(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Άργος: Εκδηλώσεις μνήμης για τον Αφροαμερικανό φιλέλληνα James Williams