Βρείτε τρόπο να ζεσταθείτε... Επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνητρα για τα επιδόματα μελετά η κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βρείτε τρόπο να ζεσταθείτε... Επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνητρα για τα επιδόματα μελετά η κυβέρνηση

Σεπτέμβριος 06, 2022 - 11:02

Ο δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ασχολήθηκε με το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Μαρσέλο, και σχολίασε ότι ο διεθνούς μεγέθους ποδοσφαιριστής δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε «ανεβάσει» τη χώρα μας, δήλωσε πριν από λίγες μέρες ότι έρχεται ο δυσκολότερος χειμώνας από το 1942 και ότι «όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει. Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε οικονομικό, εμπορικό, ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία, και να λάβουμε μέτρα απέναντι στην ενεργειακή κρίση», αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη σε αποφασιστικό παράγοντα επιβίωσης κάθε πολίτη.

Την ίδια ώρα, και καθώς το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών καταρρακώνεται συνεχώς, πληροφορούμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση, μετά το «νιετ» του Πούτιν για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το κλείσιμο της στρόφιγγας αν δεν αρθούν οι κυρώσεις της Δύσης στη χώρα του, ετοιμάζεται να κάνει στροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, πολλά νοικοκυριά σταμάτησαν να θερμαίνουν το σπίτι τους με πετρέλαιο, επιλέγοντας το ηλεκτρικό, με αποτέλεσμα τον χειμώνα η κατανάλωση ρεύματος να αυξάνεται κατακόρυφα. Αν μειωθεί, όπως σημείωσε, η κατανάλωση και περιοριστούν οι εισαγωγές αερίου, που σήμερα γίνονται σε τιμές 250 έως 300 ευρώ, θα διαμορφωθούν λογικές τιμές στην κατανάλωση.

Η Goldman Sachs, πάντως, σε έκθεσή της αναφέρει ότι για μια μέση οικογένεια η κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 200%, σε σχέση με το 2021.

Καλά θα κάνουμε, επομένως, να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ή καλύτερα εναλλακτικό τρόπο ζωής, αφού κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι σε πόλεμο με τον Πούτιν, κατά τον κ. Γεωργιάδη, και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.

Εξάλλου, η κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα για να λάβει κάποιος το επίδομα.

Θα πρέπει να μειώνει την κατανάλωση σε φυσικό αέριο και σε ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.