ΠεΣυ Πελοποννήσου: Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί για τη μεταφορά πολύ μικρών μαθητών από τα ΚΤΕΛ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠεΣυ Πελοποννήσου: Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί για τη μεταφορά πολύ μικρών μαθητών από τα ΚΤΕΛ

Σεπτέμβριος 14, 2022 - 17:05

Ως παράδειγμα για το γεγονός ότι τα μνημόνια δεν έχουν τελειώσει ανέφερε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας το μεγάλο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, νηπίων και προνηπίων, κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ως εισηγητής του πρώτου θέματος της συνεδρίασης «Μεταφορά νηπίων και προνηπίων στην ΠΕ Μεσσηνίας από και προς το σχολείο τους - νηπιαγωγείο Θουρίας καθώς και όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα»..

Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι μαθητές. Όπως είπε, τα παιδιά μεταφέρονται ως ζώντα ζώα, στοιβαγμένα, ακόμα και τα ΑμεΑ, για πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

«Το πώς θα φτάσουν τα παιδιά στο σχολείο τους, δεν μπορεί να εξαρτάται από το πόσο θα κοστίσει η μεταφορά τους. Και μετά κλαψουρίζετε γιατί έχουμε δημογραφικό πρόβλημα. Δεν στηρίζετε τον ταξιτζή του χωριό. Εσείς θα μένατε στο χωριό χωρίς γιατρό και δάσκαλο;», είπε.

«Αυτές οι επιλογές πρέπει να συναντήσουν την ολομέτωπη αντίθεση γονιών και καθηγητών. όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, δεν υπάρχουν λεφτά. Αλλά πέρυσι δώσατε 40 εκατ. ευρώ ενισχύσεις σε επιχειρήσεις. Δώστε τόσα και άλλα τόσα για τα παιδιά. Δίνει η κυβέρνηση 50 εκατ. ευρώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Να δοθούν για τα πανεπιστήμια».

Κοιτάτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι από τη μεταφορά των μαθητών.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι η δημιουργία κρατικού φορέα για τη μεταφορά των μαθητών. Όλοι οι μαθητές να μετακινούνται με ταξί. Για κάθε οικογένεια ΑμεΑ να υπάρχει ξεχωριστό ταξί. Να σπάσουν τα όρια, ώστε να μικρύνει ο χρόνος μετακίνησης.

Ο κ. Ιωάννης Μαλτέζος, πρόεδρος του ΠεΣυ, είπε ότι από όσο γνωρίζει, έχει γίνει παρέμβαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για αυτό.

Ο κ. Τσιγκούρης, μιλώντας ως εκπρόσωπος των οδηγών ταξί της Μεσσηνίας, που βρέθηκαν στη συνεδρίαση, λαμβάνοντας τον λόγο, ανέφερε ότι τα νήπια πλέον πηγαίνουν με το λεωφορείο και όχι με το ταξί στο σχολείο τους, κόβοντας το ψωμί, όπως είπε, στους επαγγελματίες. Ο κ. Τσιγκούρης ζήτησε να δοθεί το δικαίωμα από την Περιφέρεια προκειμένου να υποβάλουν κι αυτοί προσφορές.

Μας αφαιρείτε το δικαίωμα και θέλετε να πεθάνουμε. Εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε; Είμαστε 15 οδηγοί και έχουμε καταθέσει προσφορά.

Ο κ. Τσιγκούρης, τέλος, είπε ότι θα ήθελε το ψήφισμα των οδηγών να υποβληθεί και στο υπουργείο και στη Βουλή των Ελλήνων. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Β. Καπέλιος απάντησε ότι η Περιφέρεια λειτούργησε στο πλαίσιο του Νόμου. «Εμείς δεν προτιμάμε κάποιον από κάποιον άλλον», είπε, τέλος, ο κ. Καπέλιος.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου», πρότεινε να ανανεωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις.