Νέα Κίος: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σεπτέμβριος 14, 2022 - 17:18

Την περίοδο αυτή κορυφώνονται, σε όλη τη Χώρα, οι εκδηλώσεις μνήμης, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών, διοργανώνει, κατά το διήμερο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης, σε συνέχεια των εκδηλώσεων και δράσεών της από την αρχή του έτους, που θα συνεχισθούν μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε.

• Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί ο 7ος ∆ΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ “Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο” με διαδρομές μήκους 11 και 5,5 χιλιομέτρων και διαδρομές για παιδιά και περιπατητές (πλατεία Ν. Κίου - Βάλτος - Παραλία).
Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία ∆ημάρχου Κατριλιώτη, στην οποία θα γίνουν και οι τερματισμοί. Οι απονομές θα γίνουν στις 7.15 μ.μ.

Ο ∆ρόμος Μνήμης διοργανώνεται από την Επιτροπή Μνήμης, το ΝΠ∆∆ του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός» και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων ∆ρομέων Αργολίδας.

Την ίδια ημέρα (Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου), στις 8.30 μ.μ., στον χώρο του παλιού σινεμά της Νέας Κίου, επί της επαρχιακής οδού Ν. Κίου-Άργους (εκεί λειτούργησε το πρώτο μεταξουργείο της Ν.Κίου, από τον Χρήστο ∆ελή, πρώτο Κοινοτάρχη της Νέας Κίου, και αργότερα το πρώτο σινεμά «Σινέ Πλαζ»), θα παρουσιασθεί, σε πρώτη προβολή, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ”, που αναφέρεται στην εγκατάσταση των προσφύγων στη Νέα Κίο.

Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο:
“ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ” (Σινέ Πλαζ), από τη ∆ημοτική Θεατρική Σκηνή Ν. Κίου, με τη συνοδεία ορχήστρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

• Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό της “Θεομάνας- Οδηγήτριας” Νέας Κίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεσθεί Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία και τη Μικρασιατική καταστροφή, για όσους αναπαύονται στη Μικρά Ασία και για όσους έφυγαν με την πίκρα της προσφυγιάς, αλλά κατάφεραν να στήσουν νέες πατρίδες, αντάξιες αυτών που έχασαν.

Ακολουθεί στις 10.30 π.μ., η επίσημη Επιμνημόσυνη δέηση, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Νέας Κίου.

Ας είμαστε όλοι εκεί!!

Γιατί φέτος ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ!