Προσοχή, ο Πούτιν παραμονεύει στις ελληνικές κάλπες...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσοχή, ο Πούτιν παραμονεύει στις ελληνικές κάλπες...

Σεπτέμβριος 16, 2022 - 12:13

Κίνδυνος - θάνατος, φίλοι αναγνώστες, Έλληνες ψηφοφόροι.

Έρχονται οι Ρώσοι!

Έρχονται ύπουλα, κρύβονται στη γωνία και ετοιμάζονται να μολέψουν τις ελληνικές κάλπες.

Ο Πούτιν, μαζί με το φιλαράκι του τον Ερντογάν, δεν θέλουν κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Το είχε πει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο της 30ής Αυγούστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα στη ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «στοιχεία για παρεμβάσεις» οι οποίες «αναφέρονται πολύ αναλυτικά σε αποφάσεις της αμερικανικής Δικαιοσύνης για τη διοχέτευση πολύ σημαντικών ποσών μέσω Ρώσων ολιγαρχών σε Έλληνες εκπροσώπους -σε αυτά συμμετείχαν και έλληνες δημοσιογράφοι- με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών σταθμών στην Ελλάδα το 2016».

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή πήγε το θέμα ακόμα παραπέρα. Στην -ο Θεός να την κάνει!- εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησε για αυτόν τον εθνικό κίνδυνο, σχεδόν με σπαραγμό, για την αγωνία και τον φόβο του Μαξίμου για παρέμβαση Πούτιν στα εσωτερικά της χώρας!

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος: «Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Βορίδης συγκάλεσε συσκέψεις με τη διεύθυνση εκλογών και με την Singular Logic και μάλιστα συζητήθηκε όχι μόνο ο ρωσικός δάκτυλος, αλλά και το ενδεχόμενο να ψηφίσουμε μέσω σκάνερ. Δηλαδή να μην υπάρχει το κλασικό χαρτάκι, αλλά ένα ειδικό ψηφοδέλτιο το οποίο θα το διαβάζει το σκάνερ και το σταυρό στο βουλευτή και στο κόμμα». Και ο Ευαγγελάτος απάντησε: «Πιο εύκολο είναι να το επηρεάσεις με τα ηλεκτρονικά παρά με το χεράκι».

Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν έχουν γίνει συσκέψεις με αντικείμενο τον ρωσικό κίνδυνο, και εξήγησαν ότι ο κ. Βορίδης είχε μια ιδέα να ηλεκτρονικοποιηθεί πλήρως η διαδικασία των εκλογών με σκοπό να ενσωματώνονται αμέσως τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η ιδέα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές που δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό».

Να έχουν ανασφάλεια οι Έλληνες για το πώς θα γίνουν οι εκλογές; ή μήπως ενδιαφέρονται για αυτές;

Ποσώς και ουδόλως.

Έχουν αρκετά στο κεφάλι τους.

Αλλά η συσπείρωση του δεξιού ακροατηρίου απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο πρέπει να καλλιεργείται από καιρού εις καιρόν, όπως και η κόντρα με τον Ερντογάν.

Τα εθνικά θέματα έχουν υποβιβασθεί σε μέσον άσκησης κυβερνητικής και κομματικής προπαγάνδας. Καθώς θα πλησιάζουμε στις εκλογές, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο Τούρκος πρόεδρος θα οξύνουν την κόντρα. Έχουν και οι Τούρκοι εκλογές, εξάλλου.

Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, και η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι με τα επιδόματα θα περάσουμε «ζάχαρη». Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ενέργεια και την αύξηση των τιμών των αγαθών που έχουν πιάσει «ταβάνι» (επτά στους δέκα εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα κόβουν βασικά αγαθά για να τα βγάλουν πέρα και έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η τωρινή ακρίβεια είναι χειρότερη από τα μνημόνια), ενώ άλλες χώρες στη γειτονιά μας, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία λαμβάνουν μέτρα, χωρίς να περιμένουν να δουν τι θα κάνει το αργοκίνητο καράβι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και για την ενεργειακή κρίση, και για τον πληθωρισμό και για την αύξηση των επιτοκίων.

Αλλά: Ερντογάν και Πούτιν, Έλληνες ψηφοφόροι, είναι οι μέγιστοι κίνδυνοι.

(Πού να βρει χώρο η ρωσική προπαγάνδα να ευδοκιμήσει, εδώ που τα λέμε;.. Είναι πιασμένα τα πόστα.)
 

Γαλανιάδη Εύα