«Άδειασμα» Δένδια στον Μητσοτάκη για τον «ρωσικό δάκτυλο»;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Άδειασμα» Δένδια στον Μητσοτάκη για τον «ρωσικό δάκτυλο»;

Σεπτέμβριος 16, 2022 - 13:13

Με διαρροές, αλλά και με την αναφορά του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για χρηματοδότηση κομμάτων και προσπάθεια «στησίματος» ενός συστήματος μέσων ενημέρωσης από τη Ρωσία στη χώρα μας, το Μαξίμου προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση περί ρωσικού κινδύνου στις εθνικές εκλογές.

Μάλιστα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είχε αναφερθεί και σε ακριβές ποσό: 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια, έχουν δοθεί από τη Ρωσία για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα.

Ωστόσο, διπλωμάτες, που δεν κατονομάζονται, σπεύδουν να αφήσουν να διαρρεύσει στον Τύπο ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην αμερικανική λίστα των 100 χωρών στις οποίες οι Ρώσοι προσπαθούν να αποκτήσουν επιρροή.

Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να φθάσει στη χώρα ανάλογο υλικό.

«Εκείνο που έχω να σας πω με πολύ μεγάλη σαφήνεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι από τους πρώτους πολιτικούς σε όλη την Ευρώπη και η Νέα Δημοκρατία από τα πρώτα πολιτικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη που έχει ταχθεί με πολύ μεγάλη σαφήνεια απέναντι στον αναθεωρητισμό, και απέναντι στη λογική, τη νοοτροπία και την αντίληψη που έχει για τη διεθνή νομιμότητα ο πρόεδρος Πούτιν», απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου σε ερώτηση που αφορούσε στην περίοδο του 2019 και τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αναφορές για χρηματοδότηση συλλαλητηρίων από ρωσικά κέντρα, και την απέλαση από την τότε κυβέρνηση Ρώσων διπλωματών, καθώς επίσης και το ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αδελφοποιηθεί στο παρελθόν με το κόμμα του κ. Πούτιν.