Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο-βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα Κίος: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτο-βίντεο)

Σεπτέμβριος 18, 2022 - 15:53

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Νέα Κίο Αργολίδας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Παναγίας Θεομάνας, επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και ομιλία από τον Γεώργιο Κόνδη, Κοινωνιολόγο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δήμου, της Επιτροπής Μνήμης Νέας Κίου, του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου.

Παρόντες οι βουλευτές Γ. Ανδριανός , Γ. Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης, η πολιτευτής Ελένη Παναγιωτοπούλου ,αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους - Μυκηνών, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόγων.

Βίντεο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία και τη Μικρασιατική καταστροφή και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Νέας Κίου https://youtu.be/bVJ5Eq9MphY

Βίντεο η ομιλία του Γιώργου Κόνδη    https://youtu.be/PA7wcEmbJBc

(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Νέα Κίος Αργολίδας - Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Νέα Κίο

Γ. Κόνδης - Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρά Ασίας