Άλσος Αγ. Γεωργίου: Κίνδυνος για τους ασκούμενους - Οδηγοί κινούνται με μεγάλες ταχύτητες (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άλσος Αγ. Γεωργίου: Κίνδυνος για τους ασκούμενους - Οδηγοί κινούνται με μεγάλες ταχύτητες (pics)

Σεπτέμβριος 19, 2022 - 10:21

Δεκάδες άνθρωποι αθλούνται καθημερινά στον δρόμο προς το άλσος του Αγίου Γεωργίου, αλλά και εντός του άλσους. Από πολύ νωρίς το πρωί ως το βράδυ, δρομείς, αθλητές,και περιπατητές κινούνται στον δρόμο που οδηγεί από το ΔΑΚ στο άλσος.

Την ίδια ώρα, πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, ακόμα και 70 και 80 χλμ./ώρα, μη λαμβάνοντας υπόψη τους ότι υπάρχει όριο ταχύτητας -κάτι που έτσι κι αλλιώς, ας σημειώσουμε, δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους περισσότερους οδηγούς στην Τρίπολη, είτε υπάρχουν πινακίδες είτε όχι.

Είναι προφανής ο κίνδυνος που διατρέχουν όλοι όσοι κινούνται στον δρόμο προς το άλσος για να αθληθούν...

Ακόμη, πρέπει να επισημάνουμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν πινακίδες με όριο ταχύτητας, αλλά δεν υπάρχουν πινακίδες που να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι στον δρόμο κινούνται αθλητές, ασκούμενοι και πεζοπόροι.

Ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, με τους περιορισμούς της πανδημίας του κορωνοϊού, πολλοί συμπολίτες μας υιοθέτησαν τους καθημερινούς περιπάτους και έβαλαν την άσκηση στη ζωή τους. Ο δρόμος προς το πανεπιστήμιο και ο δρόμος για το άλσος Αγίου Γεωργίου είναι δύο από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη στην πόλη μας.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, αθλητές και οδηγοί, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να τοποθετήσει πινακίδες που να προειδοποιούν τους οδηγούς για να μην αναπτύσσουν ταχύτητες.