«Δίκαια και εφικτά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Δίκαια και εφικτά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ»

Σεπτέμβριος 20, 2022 - 16:25

«Δίκαια και απολύτως εφικτά» χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Radio North 98.0».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρόταση του κόμματος στο ενεργειακό ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κύμα επανακρατικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη, στη Γερμανία, στη Γαλλία» και πως «αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, είναι και ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι για τη χώρα μας αυτό «ισχύει ακόμα περισσότερο, γιατί είμαστε σε μια ευαίσθητη περιοχή με γεωπολιτικούς κινδύνους και το να έχει η χώρα ενεργειακά εργαλεία είναι πολύ σημαντικό».

Είναι όμως και ορθολογικό, σημείωσε, «όταν μόνο το Σεπτέμβρη η κυβέρνηση δίνει 2 δισ. για να συγκρατήσει τις τιμές, χρήματα που παίρνει από τη φορολογία των πολιτών σε συνθήκες υπερπληθωρισμού, τη στιγμή που με 340 εκατ. το κράτος μπορεί να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ και άρα η ΔΕΗ να έχει τον ρυθμιστικό ρόλο που πρέπει στην αγορά και για τα νοικοκυριά και για τις επιχειρήσεις».