Δήμοι: Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για τα τραπεζοκαθίσματα στον δημόσιο χώρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμοι: Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για τα τραπεζοκαθίσματα στον δημόσιο χώρο

Σεπτέμβριος 29, 2022 - 10:50

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Σε τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παράταση δυνατότητας ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η απόφαση αυτή, για την παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων είχε παρθεί ως έκτακτο μέτρο λόγω COVID- lockdown και με βάση τη νέα τροπολογία, τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα, θα είναι δυνατόν να υφίστανται ως 15/1/2023 με απόφαση του οικείου Δήμου.

Όπως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στον χειμώνα, παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να απασχολεί και πολύ την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, παρά το γεγονός ότι έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα, το υπουργείο Εσωτερικών δεν παίρνει πίσω αυτό το έκτακτο μέτρο, το οποίο θεσπίστηκε για να ενισχύσει την εστίαση, και πολύ σωστά, όταν υπήρχαν περιορισμοί. Ο αντίκτυπος που έχει, όμως, αυτό το μέτρο στον δημόσιο χώρο είναι εμφανέστατος και, όπως καταλαβαίνουμε, με τις συνεχείς παρατάσεις που παίρνει το μέτρο, τα τραπεζοκαθίσματα, οι ομπρέλες, τα διακοσμητικά και οι ζαρντινιέρες των καταστημάτων θα εξαπλώνονται συνεχώς εις βάρος της μετακίνησης των πολιτών...