Συνεδρίαση των G7 για την κλιμάκωση πολέμου στην Ουκρανία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνεδρίαση των G7 για την κλιμάκωση πολέμου στην Ουκρανία

Οκτώβριος 11, 2022 - 13:19

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είχε μια «εποικοδομητική συνομιλία» με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε «το κυρίαρχο ζήτημα» αυτή τη στιγμή για την Ουκρανία που είναι η αντιαεροπορική άμυνα.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε ο Ζελένσκι στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας. «Θα κάνουμε το πεδίο της μάχης πιο οδυνηρό για τον εχθρό».

Η Ουκρανία επιχειρεί να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της μετά τις (μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου) αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον πόλεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.