Ποιος θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ποιος θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο;

Οκτώβριος 11, 2022 - 13:19

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι μακριά και οι συζητήσεις για τους επικεφαλής των παρατάξεων στις Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει.

Βέβαια, καθώς προηγούνται οι βουλευτικές εκλογές, ο «γρίφος» των υποψηφιοτήτων περιπλέκεται.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είναι επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Κουμουνδούρου, προτεραιότητα της οποίας είναι οι περιφέρειες αλλά και οι μεγάλοι δήμοι.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την Περιφέρεια Αττικής με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για την Περιφέρεια Βορείου  Αιγαίου με τον δημοσιογράφο και διευθυντή του MEGA Σταμάτη Μαλέλη, για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κώστα Μπαργιώτα αλλά και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, για την Περιφέρεια Ηπείρου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη αλλά και τον Σπύρο Ριζόπουλο, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Διονύση Τεμπονέρα αλλά και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνο Μωραΐτη, για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Απόστολο Γκλέτσο, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον βουλευτή Δωδεκανήσου και πρώην υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη, ενώ το κόμμα θα στηρίξει εκ νέου τον Σταύρο Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν ονόματα για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Πάντως, ο Γιώργος Δέδες, επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», σύμφωνα με πηγές, δεν αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, καθώς θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα στην Κορινθία. Ακόμα, υπάρχει η σκέψη για τον Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος πάντως είναι εν ενεργεία βουλευτής και, παρότι θα ήταν μια ισχυρή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

Ακόμα, το ζήτημα, πέρα από την ονοματολογία, είναι το αν θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ παρατάξεων και πώς αυτή θα διαμορφωθεί. Πάντως, οι βουλευτικές εκλογές θα κρίνουν και αυτό το ζήτημα, καθώς αν υπάρξει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων σε αυτό το επίπεδο, κάτι που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αποκλειστεί, όσο κι αν διαμηνύεται το αντίθετο, θα επηρεάσει και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.