Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ

Οκτώβριος 14, 2022 - 19:23

φωτογραφία Eurokinissi

Δριμύ [κατηγορώ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή την ερώτηση που έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα.

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε στοιχεία υποστηρίζοντας την άποψη ότι μεγάλο μέρος της ακρίβειας στη χώρα μας  δεν οφείλεται στη διεθνή συγκυρία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά στις κυβερνητικές επιλογές. 

«Η ακρίβεια αυτή, κ. Μητσοτάκη, έχει το όνομά σας όχι μόνο επειδή όλοι οι πληθωριστικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι ή από τους χειρότερους στην Ευρώπη, πράγμα παράλογο για μια μικρή χώρα με τόσο χαμηλή αγοραστική δύναμη για τους πολίτες της. Η ακρίβεια έχει το όνομά σας και γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος για να την κατανοήσετε.  Να συναισθανθείτε τις επιπτώσεις της» υπογράμμισε. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας, σχεδόν το 30% του συνολικού πληθυσμού, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και αυτό το ποσοστό είναι δέκα ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.  

Ενώ σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις τέσσερις χώρες της ΕΕ, όπου το ποσοστό πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, αυξήθηκε ανάμεσα στο 2019 και στο 2021. 

«Φταίει ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πρωθυπουργό 2 σε 1:  Που συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ» τόνισε.  

«Εν μέσω της κρίσης, αντί να είστε προστάτης της κοινωνικής συνοχής, γίνατε ο προστάτης των καρτέλ και ο φύλακας-άγγελος της αισχροκέρδειας. Και χρίσατε τη ΔΕΗ, από εγγυητή της κοινής ωφέλειας και της ενεργειακής ασφάλειας, σε πρωταγωνιστή και οδηγό της κούρσας της αισχροκέρδειας στην ηλεκτρική ενέργεια» σημείωσε.  

«Φαίνεται αντί να παρακολουθείτε τι κάνουν οι άλλοι στη Ευρώπη, εσείς θέλατε μόνο να παρακολουθείτε τι λένε στο τηλέφωνο οι πολιτικοί σας αντίπαλοι» παρατήρησε. 

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε καλάθι εμπαιγμού το «καλάθι του νοικοκυριού» που με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ρωτώντας για ποιους θα είναι «ανεκτές» οι αυξήσεις σε 50 προϊόντα.