«Οι πραγματικές ανάγκες της Μάνης και οι φιέστες Νίκα...»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Οι πραγματικές ανάγκες της Μάνης και οι φιέστες Νίκα...»

Οκτώβριος 15, 2022 - 11:25

Το ζήσαμε κι αυτό.

Προσωπικά καλέσματα επικεφαλής θεσμικού φορέα για φιέστες, εν είδει γάμο-βάπτισης, την ώρα που οι ανάγκες της Μάνης, μένουν μόνο λόγια και υποσχέσεις.

Ας ενημερώσουμε όμως τους πολίτες ..

Εγκαινιάζεται αύριο, ένα έργο βελτίωσης και αντιδιαβρωτικής προστασίας της Τίκλας, προϋπολογισμού  74.000 ευρώ, που αφορά την επισκευή και  ενίσχυση της προβλήτας στην περιοχή αυτή της Καρδαμύλης. 

Το έργο αυτό  ο κ.Νίκας το καθυστέρησε αναίτια 2 χρόνια, προκειμένου να το εντάξει στις προεκλογικές φιέστες που συνηθίζει να διοργανώνει προκλητικά εν μέσω κρίσης, δυσκολιών και προβλημάτων της κοινωνίας. 

Και να έφερε την υπογραφή και το σχεδιασμό της δικής του διοίκησης θα λέγαμε χαλάλι… Όμως μιλάει για ένα έργο το οποίο η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη ενέταξε με την υπ΄αριθ.179/3-4-2019 απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.Π. και εξασφάλισε την πίστωση του έργου. Ο κ.Νίκας, κινούμενος φανερά με τακτικισμό, δημοπράτησε στις 23-4-2021 το έτοιμο από τον προκάτοχό του έργο και σήμερα πανηγυρίζει για όσα δεν σκέφτηκε και δεν δούλεψε . 

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα, προσπαθεί συνεχώς με επικοινωνωνακές φιέστες , να καλύψει την απόλυτη απραξία και εγκατάλειψη της εμβληματικής Μάνης και τις μεγάλες ευθύνες του για όσα έργα ηθελημένα καθυστέρησε και απαξίωσε.

Αναφέρομαι στις μεγάλες ευθύνες του στη μη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων από Αρχοντικό μέχρι Κιτριές , που ενώ έχει κατασκευαστεί εδώ και 10 χρόνια δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα σήμερα να απαιτούνται επιπλέον 250.000 ευρώ σε επισκευές, γιατί έχει καταστραφεί το ηλεκτρολογικό υλικό και οι αντλίες. 

Γιατί έχει ευθύνες; Ως Δήμαρχος Καλαμάτας αρνιόταν πεισματικά να υπογράψει την προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Δυτικής Μάνης προκειμένου να προχωρήσει η σύνδεση του δικτύου. 
Πρόσφατα, σε ερώτηση μάλιστα Περιφερειακού Συμβούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να επιρρίψει ευθύνες στο Δήμο Δυτικής Μάνης, ενώ η αλήθεια είναι οικτρή γι΄αυτόν. 

Σε ότι αφορά το άλλο εμβληματικό έργο της Μάνης, το δρόμο Μηλέα-Παναγία Γιάτρισσα, που θα συνδέσει τη Λακωνία μέσα από το μοναδικό περιβαλλοντικό μνημείο της φύσης, το δάσος της Βασιλικής, με τερτίπια που προκαλούν, επιχειρεί να το εμφανίσει και αυτό στο δικό του προγραμματισμό , αποκρύπτοντας πως λόγω της επίπονης και επίμονης προσπάθειας του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του, επιλύθηκαν τεχνικά, διοικητικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που έθεταν  μέχρι τότε τροχοπέδη στην υλοποίησή του, ενώ η εσκεμμένη καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης με τον ορισθέντα ανάδοχο, καίτοι από το 2019 είχε δώσει πράσινο φως το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν τιμά ούτε τον ίδιο , ούτε και την παράταξή του. Παιχνίδια στρατηγικής , με το μέλλον του τόπου δεν επιτρέπονται .   

Αντί συγνώμης προς τη Μάνη και τους περήφανους Μανιάτες, στάχτη στα μάτια με εγκαίνια και φιέστες !

Ευτυχώς πλησιάζει στο τέλος αυτή η καταστροφική θητεία και η οπισθοδρόμηση του Μοριά!

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ