Τσιόδρας: Αποτύχαμε - Τι απαντά ο Πλεύρης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσιόδρας: Αποτύχαμε - Τι απαντά ο Πλεύρης

Οκτώβριος 16, 2022 - 13:28

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην πορεία της πανδημίας, την διαγραφή των προστίμων για τον εμβολιασμό αλλά και την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής.

«Δεν έχουμε τελειώσει από την πανδημία, είναι εδώ» είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης μια ημέρα μετά την ομιλία Τσιόδρα για τα τέσσερα σενάρια της πορείας του ιού το επόμενο διάστημα.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο Θάνος Πλεύρης «περιμένουμε ένα κύμα το οποιο θα έρθει. Αυτό που μας κάνει σχετικά αισιόδοξους είναι ότι είδαμε και στο κύμα του καλοκαιριού κρούσματα στον βαθμό του χειμώνα αλλά οι διασωληνώσεις είναι σταθερά κάτω από τις 100»..

Κληθείς να σχολιάσει, δε, τη φράση «αποτύχαμε» του Σωτήρη Τσιόδρα, ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «αναφερόταν (σ.σ. ο κ. Τσιόδρας( στην πολυφωνία που υπήρξε κάποια στιγμή στον επιστημονικό χώρο».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο πρόστιμο που επιβλήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα του εμβολιασμού και αφού παρατήρησε ότι «με πολύ αυστηρά μέτρα πήγαμε από το 50% του εμβολιασμού στο 80%» στη συνέχεια εξήγησε ότι «το πρόστιμο εφαρμόστηκε για 3 μήνες και σταμάτησε και αυτό που παίρνουμε πίσω είναι ότι όσοι δέχθηκαν πρόστιμα και μετά εμβολιάστηκαν σε αυτούς να διαγράφεται. Με το πρόστιμο εμβολιάστηκαν 300.000 άνθρωποι».