ΠεΣυ Πελοποννήσου: Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νέδοντα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠεΣυ Πελοποννήσου: Καταψηφίστηκε η ΜΠΕ για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Νέδοντα

Οκτώβριος 18, 2022 - 11:34

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου επί πέντε ώρες συζητήθηκε το θέμα ''Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 122004/13-7-2004 ΑΕΠΟ του έργου: «Αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας: τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα» (όπως ισχύει), ως προς τα πρόσθετα / συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα στην περιοχή της Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατόπιν της υποβολής Τεχνικής Έκθεσης από τη γνωμοδοτική – συμβουλευτική Επιτροπή που συστάθηκε με την 151/2022 απόφαση ΠεΣυ''.

Ύστερα από τις εντάσεις που προκάλεσαν οι ενστάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επί της διαδικασίας, το Σώμα καταψήφισε την ΜΠΕ με 24 ψήφους (πλειοψηφία και παράταξη Πετράκου), και ζητεί να αναθεωρηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 18 ψήφους έλαβε η κοινή πρόταση που κατέθεσαν οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη και του Γιώργου Δέδε, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κελλάρης ψήφισαν την δική τους όπως και οι Κάτσαρης, Λυμπεροπούλου.