Πριν από τις... καμπάνες του Πάσχα οι βουλευτικές εκλογές;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πριν από τις... καμπάνες του Πάσχα οι βουλευτικές εκλογές;

Οκτώβριος 18, 2022 - 14:34

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο άτυπα. Το θέμα είναι πότε αυτές θα γίνουν, ή καλύτερα πότε θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης να τις προκηρύξει.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα. Έτσι, δόθηκε τροφή για σκέψη στους... εκλογολόγους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σταύρο Παπαντωνίου και τη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», ίσως η βέλτιστη ημερομηνία να μην είναι πριν ή μετά τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αλλά πριν από το Πάσχα.

Η στήλη αναφέρει:

«Όλο και πιο συχνά συζητούνται πλέον οι πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών του 2023. Και μπορεί για το ευρύ κοινό να μην έχει μεγάλη… σημασία, για την κυβέρνηση ωστόσο, ο ακριβής χρόνος που θα στηθούν κάλπες πρέπει να ζυγιστεί μέχρι κεραίας. Εξ ου και η κυρίαρχη άποψη στο Μαξίμου είναι πως ο ιδανικότερος χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι είτε στις 26 Μαρτίου είτε το αργότερο στις 2 ή στις 9 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, πριν από την Κυριακή του Πάσχα, ώστε εάν χρειαστεί, που είναι το πιθανότερο σενάριο, «δεύτερος γύρος», οι επόμενες να διεξαχθούν αρχές Μαΐου. Και γιατί αυτός θεωρείται ο καλύτερος χρόνος; Η Ν.Δ. δεν θέλει να πάει σε εκλογές με μέγιστη πόλωση, καθώς θεωρείται πως οι πολίτες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα δεν είναι οι σκληρά κομματικοποιημένοι, οι οποίοι σε συνθήκες τοξικότητας μπορεί να επιλέξουν ακόμη και την αποχή. Συνεπώς, το «κενό» του Πάσχα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση».