Πότε θα αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2023

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε θα αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2023

Οκτώβριος 18, 2022 - 15:34

Ανοίγει η πλατφόρμα MyCar για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 από την ΑΑΔΕ. Πληροφορίες αναφέρουν, πως πλέον οι οδηγοί θα μπορούν να ρυθμίσουν αναλογικά το ποσό που θα ρυθμιστεί σύμφωνα με το διάστημα που θέλουν.

Στα ποσά για την πληρωμή των τελών από τους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν σημειώνονται αλλαγές.

Για την ξόφληση των προστίμων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο η λογική λέει πως θα δοθεί η πλέον καθιερωμένη παράταση. Παρ’ όλα αυτά επείγει της προσοχής των πολιτών, διότι η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Επίσης, εάν οι αρχές εντοπίσουν να κυκλοφορεί όχημα το οποίο έχει δηλωθεί σε ακινησία, τότε προβλέπεται βαριά… καμπάνα, καθώς το πρόστιμο κυμαίνεται στα 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα έως 31 Οκτωβρίου 2010 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους. Για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 η πληρωμή γίνεται με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ όσα καταγράφουν τις χαμηλότερες τιμές απαλλάσσονται πλήρως -κάτω από 90 ή 122 g/km, αναλόγως χρονολογίας.