Κώστας Καραμανλής: Στο 7% της ολοκλήρωσης ο δρόμος Πάτρα - Πύργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κώστας Καραμανλής: Στο 7% της ολοκλήρωσης ο δρόμος Πάτρα - Πύργος

Οκτώβριος 20, 2022 - 18:37

Για την συμβολή των έργων υποδομών στην ανάπτυξη της τοπικής αλλά και της εγχώριας οικονομίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Νίκο Καραγιάννη, δημοσιογράφο του Ypodomes.com, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο Olympia Forum III που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς».

Για το έργο της Πατρών – Πύργου, ο Yπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως «Αυτή τη στιγμή είμαστε σχεδόν στο 7% της ολοκλήρωσης. Το έργο τρέχει με πολύ γρήγορο ρυθμό αφού όπως και ο ΒΟΑΚ εκτός από την αναπτυξιακή προοπτική είναι και έργο. Οδικής Ασφάλειας».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στο υπάρχον δίκτυο, ο κ Καραμανλής τόνισε πώς η κυβέρνηση έκανε κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βρίσκοντας κονδύλια 30 εκατομμυρίων ευρώ ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε 6 με 8 μήνες από τώρα που θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα, θα υπάρχει δραστική μείωση των ατυχημάτων.

Για τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο Κιάτο – Αίγιο το οποίο μετά από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε ενώ και το Ροδοδάφνη – Ρίο ξεμπλόκαρε.