Στο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα ο Ανδρέας Λυκουρέντος (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Καλαμάτα ο Ανδρέας Λυκουρέντος (pics)

Οκτώβριος 23, 2022 - 10:42

Ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το 5ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας (I.CO.D.ECON), μια διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με συνδιοργανωτές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας Βουλγαρίας, το Πανεπιστήμιο Ιασίου Ρουμανίας και το Κρατικό Δημοσιονομικό Ινστιτούτο Τασκένδης Ουζμπεκιστάν. Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την  Παρασκευή στις 10.30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ασπρόχωμα στην Καλαμάτα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος συμμετέχει στις εργασίες του συνεδρίου και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει:

Με τον Καθηγητή κ .Παναγιώτη  Λιαργκόβα στην πρώτη ενότητα της σημερινής συνεδρίασης.


Ο επίλογος της ομιλίας μου:
«Η Ελλάδα μετέχει ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για περισσότερο από σαράντα έτη, εντός των οποίων έλαβε τεράστιες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες επέτρεψαν την αλματώδη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την επιβίωση της, μετά από τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και εσχάτως υγειονομικές κρίσεις.
Ειδικότερα αν εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην ένταξη μας στην ΕΟΚ,στο όχι και τόσο μακρινό 1979,ως δέκατο μέλος.
Και αξίζει να σημειωθεί-γιατί η ιστορία διδάσκει όσους με νηφαλιότητα την σπουδάζουν-ποια ήταν και είναι η αξία των επιχειρημάτων όσων πολέμησαν την ένταξη της Ελλάδος στην μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης η και πολεμούν ακόμη εναντίον της συμμετοχής μας και της συμμετοχής μας στη ζώνη του Ευρώ.
Αυτή η διδαχή αποκτά βαρύνουσα σημασία σε εποχές διεθνών κρίσεων και ρευστότητος για τις αποφάσεις πολιτικών και πολιτών είτε ως ηγεσία είτε ως εκλογικό σώμα.
Διότι η οικονομική ευρωστία της Ελλάδος,η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα,η  ασφάλεια και η ακεραιότητά της, είναι απότοκος της κορυφαίας εθνικής σημασίας επιλογή της εντάξεως στην Ε.Ο.Κ., την οποία επέτυχε με διορατικότητα και φιλοπατρία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.