Ο Βορίδης έδωσε την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Βορίδης έδωσε την ημερομηνία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Οκτώβριος 24, 2022 - 10:45

Με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 13 και 20 Οκτωβρίου 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για σχέδιο μετακίνησης της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα σημείωσε: «Διάβαζα σήμερα ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών για να γίνουν μαζί τις ευρωεκλογές. Δεν μπορείς να μεταφέρεις τα γκολ ποστ όπως επιθυμείς. Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν;». Συνέχισε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς όμως τι κάνουμε; Είναι σαφές και ορθώς ειπώθηκε ότι βασικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή που θα έχει γίνει μέχρι τότε, να ριζώσει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών να μην είναι ο χάρτης κόκκινος αλλά κόκκινος ή κοκκινοπράσινος. Στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».