Σκάνδαλα σε ένα άριστο, επιτελικό κράτος;..

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκάνδαλα σε ένα άριστο, επιτελικό κράτος;..

Οκτώβριος 25, 2022 - 21:49

Μέσα σε λιγότερο από είκοσι ημέρες, οι αποκαλύψεις για βουλευτές της ΝΔ που επιδίδονται σε οικονομικές δραστηριότητες που αφορούν πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια, funds και άλλα... ωραία, όπως πόρους του ΕΣΠΑ και επενδύσεις, διαδέχονται η μία την άλλη.

Ψηφίζεις νόμους ως βουλευτής για τα «κόκκινα» δάνεια -για το καλό της πατρίδας, βεβαίως-βεβαίως!- και εσύ μετά, για το καλό το δικό σου, αγοράζεις και πουλάς, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τέτοια δάνεια ύψους 65 εκατ. ευρώ με κάτι περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι μόνον αυτό. Μπαίνεις σύμβουλος με τη δικηγορική εταιρία σου στα ΕΛΤΑ και παίρνεις και άλλο ένα εκατ. ευρώ και κάτι.

Πού το κακό; Όποιος έχει την εξουσία που του δίνουν οι πολίτες με την ψήφο του, μπορεί να βάλει χέρι αυτόματα σε οτιδήποτε ανήκει στο κράτος. 

Λες και είναι φεουδάρχης. Λες και δεν έχουμε νόμους.

Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο με εκείνους που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Νομίζετε ότι λίγοι πολίτες θαυμάζουν κρυφά και φανερά εκείνους που αρπάζουν την κουτάλα και του δίνουν και καταλαβαίνει;

Θυμάμαι μια συζήτηση πριν από πολλά χρόνια, ήμουν μαθήτρια. Δεν είναι της παρούσης και δεν βοηθά τη συζήτηση σε ποιο κόμμα ανήκει και σήμερα... ψυχή τε και σώματι η γυναίκα που είπε τα εξής λόγια σε άλλη γυναίκα, ψηφοφόρο του αντίπαλου κόμματος: «Δεν θα έρθουμε εμείς στην εξουσία; Θα σας διώξουμε από τις δουλειές, ούτε στον δρόμο δεν θα βγαίνετε». Και μπορεί η πόλωση των πολιτών να μην είναι τόσο ισχυρή πια, αλλά η πραγματική γη της Επαγγελίας για τους ορκισμένους ψηφοφόρους εξακολουθεί να είναι ένας διορισμός, μια δουλίτσα, ένα βόλεμα, η τακτοποίηση επειδή το κόμμα τους είναι στην εξουσία.

Α, και φυσικά πρέπει οι άλλοι, οι αντίθετοι, να διωχθούν κακήν κακώς.

Η εξουσία είμαστε εμείς, γαρ, τρομάρα μας!

Από την ώρα που έγιναν οι αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Πάτση, τον βουλευτή που διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, οι διαρροές του Μαξίμου έχουν έναν σκοπό: Να προστατέψουν τον επιτελάρχη, τον Πρωθυπουργό, δηλαδή, και τον κ. Πιερρακάκη, ο οποίος τυγχάνει κουμπάρος του βουλευτή και λόγω της υπουργικής του ιδιότητας εμπλέκεται στην απευθείας ανάθεση. Έτσι, για ακόμα μία φορά, παραιτήθηκε (ή τον παραίτησαν...) ο διευθύνων σύμβουλος τον ΕΛΤΑ. Σε ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ σημειώνουν ότι «για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη», υποστηρίζοντας προηγουμένως ότι «δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της».  Η εταιρία πήρε το 1 εκατ. ευρώ και κάτι, όχι ο βουλευτής.

Μάλιστα.

Ο ίδιος ο βουλευτής δεν παραδίδει την έδρα, σε αντίθεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ που παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Η ευθιξία είναι... προνόμιο των διευθύνοντων συμβούλων και των διευθυντών Γραφείων, ποτέ των προϊσταμένων τους...

Κι εσύ, ψηφοφόρε, κάτσε να βλέπεις βουλευτές να πλουτίζουν από τα δικά σου «κόκκινα» δάνεια, από τα χρέη σου, δηλαδή, οι ταγοί του έθνους, οι θεματοφύλακες, οι υπερασπιστές της πατρίδας.

Ίσως λες από μέσα σου «ναι, αλλά κι εγώ το ίδιο θα έκανα».

ΥΓ.: Μόλις ξεκίνησαν τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ να ξεκοκαλίζουν τον βουλευτή. Προφανώς για να προστατευτεί η κεφαλή του επιτελικού κράτους. Η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή «αποκάλυψε» στο Mega ότι η υπόθεση αυτή είναι γνωστή εδώ και έναν χρόνο. Αλήθεια; Χαμπάρι δεν είχε πάρει το κράτος των αρίστων για τη δράση του βουλευτή; Δεν προσπάθησε να τον μαζέψει; Πώς είναι δυνατόν;.. Να θυμίσουμε εδώ ότι σε άλλα κράτη για ένα παράνομο παρκάρισμα παραιτούνται υπουργοί. Εδώ οι πολιτικοί είναι κολλημένοι με τις καρέκλες τους. Να θυμίσουμε, επίσης, εδώ ότι σε άλλα κράτη -Γαλλία, Ισπανία, ακόμα και στη Γερμανία και στο Βέλγιο- οι πολίτες έχουν βγει στον δρόμο και διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Εμείς εδώ βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν συνεχώς, το εισόδημά μας να συρρικνώνεται κι άλλο, και περιμένουμε πότε θα γίνουμε εξουσία για να γλείψουμε κανένα κοκαλάκι. Κι αν θεωρείτε ότι αδικώ την ένδοξη φιλότιμη φυλή μας με τα παραπάνω, μπείτε να διαβάσετε σχόλια στον ηλεκτρονικό Τύπο για τα κατορθώματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. «Μαγκιά του», «αφού δεν υπάρχει κράτος, καλά κάνει», «προχώρα, μπράβο, ο λαός είναι μαζί σου». 
Τι τα θέλετε; Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Εφόσον μας αρκεί να φωτογραφίζονται συν γυναιξί και τέκνοις σε περιφορές εικόνων, σε επετείους και σε χαλαρές βόλτες.

Γαλανιάδη Εύα