Τρίπολη: Δωρεάν στέγαση και σίτιση απαιτούν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής (pics,vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τρίπολη: Δωρεάν στέγαση και σίτιση απαιτούν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής (pics,vid)

Οκτώβριος 26, 2022 - 18:53

Σε στάση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια στην πόλη μας έξω από την Πρυτανεία, ζητώντας δωρεάν στέγαση και σίτιση για όλους τους φοιτητές την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Η κυρία Φιλένια Σκορδάκη Γιαννακοπούλου πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Νοσηλευτικής σε δήλωση που παραχώρησε, έθιξε σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα όπως  το γεγονός ότι οι τιμές των ενοικίων στην πόλη μας είναι αβάσταχτες για τους φοιτητές  ενώ δεν υπάρχει καμία ενέργεια για ίδρυση εστίας.

Θα καταντήσουμε να ζούμε σε σκηνές για να σπουδάσουμε

 

Όπως είπαν χαρακτηριστικά παλιά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης ρημάζουν στα χέρια ιδιωτών αντί να αξιοποιηθούν ως χώρους στέγασης φοιτητών.

Στη συνέχεια, παρ’όλο που το τμήμα της Νοσηλευτικής λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια στην πόλη μας δεν υπάρχει ένας ενιαίος χώρος για την διεξαγωγή των μαθημάτων. «Έχουμε γίνει ανθρώπινα μπαλάκια» όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σκορδάκη, καθώς οι φοιτητές πρέπει να μετακινούνται την μία στο νοσοκομείο, την άλλη στο πνευματικό κέντρο και την άλλη στο χώρο του Οικονομικού Τμήματος. Η τιμή του εισιτηρίου του λεωφορείου είναι ένα κόστος που επίσης τους βαραίνει και ζητούν να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση.

Άλλο σοβαρό ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτός της εστίασης. Η λίστα των ατόμων που είναι δικαιούχοι δωρεάν σίτισης έχει μειωθεί. Μάλιστα φοιτήτρια με ετήσιο εισόδημα μόλις 3.000 ευρώ την διέγραψαν από την λίστα των δικαιούχων. Επιπλέον δυο φοιτητές βρέθηκαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης από το κακής ποιότητας φαγητό της λέσχης.

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρξει καλό και ποιοτικό φαγητό, για να μπορούμε οι φοιτητές να σιτιζόμαστε καθημερινά και να είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές

Τέλος, αναφορά έγινε και στο υπερβολικό κόστος που επωμίζονται οι φοιτητές και οι οικογένειες τους ως προς τον εξοπλισμό που απαιτείται να έχουν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής. Ιατρικές μπλούζες, στολές, στηθοσκόπια, νυστέρια και η λίστα με τα εφόδια που χρειάζονται δεν έχει τελειωμό. 

Οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων εισήλθαν στο χώρο της Πρυτανείας, για να παραδώσουν τα αιτήματα τους στον πρύτανη κ. Αθανάσιο     Κατσή, ο οποίος όμως έλειπε.

ArcadiaPortal.gr Διαμαρτυρία φοιτητών Νοσηλευτικής έξω από την Πρυτανεία