Μητσοτάκης: Αδιανόητη μία σύγκρουση με την Τουρκία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Αδιανόητη μία σύγκρουση με την Τουρκία

Οκτώβριος 28, 2022 - 10:57

Πολλαπλά μηνύματα στην Τουρκία είχε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γαλλικό περιοδικό Le Point.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας να υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χωρίς να καταπατά τα δίκαια των συμμάχων της, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, μιας και είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ. 

Κάτι που, όμως, δεν πράττει η Άγκυρα, με τις επαναλαμβανόμενες φραστικές επιθέσεις και απειλές, στις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Αθήνα απαντά πάντοτε στηριζόμενη στις αρχές και τους κανόνες που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο.

«Δεν θα παίξω ποτέ το παιχνίδι της επιθετικής πλειοδοσίας» ξεκαθαρίζει ο κ. Μητσοτάκης, «αλλά η Άγκυρα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει μια αδιαπέραστη κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεράσει». 

Φυσικά, δεν έλειπαν οι «αιχμές» τόσο για την ουδέτερη στάση της Τουρκίας απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, όσο και η προκλητική της στρατηγική στο θέμα του προσφυγικού, εργαλειοποιώντας συνεχώς μετανάστες.

Παρά το εχθρικό κλίμα που καλλιεργεί ο Ερντογάν και οι τούρκοι αξιωματούχοι του, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η χώρα μας επιθυμεί το διάλογο με την Τουρκία.