Επικοινωνία Γ. Mανιάτη με Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για Ανάβαλο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επικοινωνία Γ. Mανιάτη με Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για Ανάβαλο

Αύγουστος 14, 2013 - 13:59

φωτογραφία eurokinissi Γιώργος Κονταρίνης

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις αγροτών στα Φίχτια για τον Ανάβαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Χθες ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις καθυστερήσεις στο έργο του Αναβάλου, ο οποίος για άλλη μια φορά εξέφρασε το μεγάλο του ενδιαφέρον για την ομαλή και ταχεία προώθηση του έργου. Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα επικοινώνησα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η χρηματοδότηση του έργου.

Τόνισα ότι το μεγαλύτερο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, ένα έργο που για 40 χρόνια οι πολιτικοί μόνο το υπόσχονταν και ποτέ δεν πραγματοποιούσαν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. Το έργο εξασφάλισε την ένταξη του στα χρηματοδοτικά σχήματα της Ε.Ε., προχώρησαν όλοι οι διαγωνισμοί και υπάρχουν ανάδοχοι για όλα τα επιμέρους έργα (κατασκευή επεκτάσεων δικτύου σε αργολικό κάμπο, αναβάθμιση φράγματος και αντλιοστασίων, ανάθεση μελετών επέκτασης προς Επίδαυρο και Ερμιονίδα, συντήρηση υφιστάμενου δικτύου).

Ορθά οι αγρότες της Αργολίδας κινητοποιούνται δεδομένου ότι οι κινητοποιήσεις αυτές μας βοηθούν όλους να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση για το ξεπέρασμα των προβλημάτων του έργου.

Θεωρώ περιττό να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει και η απειροελάχιστη πιθανότητα το έργο να σταματήσει.

Σε όλες τις επικοινωνίες μου με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Αθαν. Τσαυτάρη και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου το έργο να συνεχίσει να υλοποιείται με σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες και με ξεπέρασμα όλων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλη η Κυβέρνηση θεωρούμε το έργο του Αναβάλου ως το μεγαλύτερο έργο πνοής για την Αργολίδα, που θα γίνει με τις καλύτερες προδιαγραφές, στο συντομότερο δυνατό χρόνο και με πλήρως διασφαλισμένη χρηματοδότηση».