Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα γίνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα γίνουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις

Νοέμβριος 08, 2022 - 11:24

«Κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» χαρακτήρισε τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξής που παραχώρησε στο Bloomberg από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης».

Βέβαια, οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν υπάρχει τρόπος να απαγορευτούν, εφόσον είναι έτσι κι αλλιώς παράνομες...

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

 

“It’s an incredible lie." Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis denied reports that he was behind wiretaps on ministers, business people and journalists https://t.co/O9h6WaRio0

— Bloomberg Politics (@bpolitics) November 7, 2022