Συνδικάτο Αργολίδας: 'Ολες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 9/11 στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνδικάτο Αργολίδας: 'Ολες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 9/11 στο Άργος

Νοέμβριος 08, 2022 - 15:51

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας - Κορινθίας:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΑΡΓΟΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 10.30 ΠΜ

ΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Απεργούμε για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια», «δεν αντέχουμε άλλο». Για να διατρανώσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να «κόβουμε» από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα.

Ότι δεν αξίζει στους εργαζόμενους εν έτει 2022 να ζουν μέσα στην αγωνία για την επιβίωση, στην ανέχεια και την φτώχια.

Για να πάψει να πηγαίνει «στο βρόντο» η οργή και η δυσαρέσκεια, όταν μέσα σε μια βδομάδα ο μισθός έχει κάνει ήδη φτερά. Γιατί δεν ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «ο μισθός τέλειωσε».

Γιατί αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και τα αστικά επιτελεία διαφημίζουν την Ελλάδα - ενεργειακό κόμβο. Γιατί δεν μπορεί να «μετράμε» αν θα ανάψουμε το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσουμε το φαΐ στον φούρνο, κι αυτό να παρουσιάζεται σαν κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα.

Απεργούμε γιατί απορρίπτουμε τη λογική «σου παίρνω 100 - σου επιστρέφω 10», στην οποία καλείται να συνηθίσει ο λαός, με την κυβέρνηση μάλιστα να απαιτεί και ευγνωμοσύνη για τα ψίχουλα.

Γιατί δεν «βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι», όπως καλλιεργείται, με στόχο να μένουν καθηλωμένες οι απαιτήσεις. Γιατί η ζωή που ετοιμάζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια να κυριαρχούν, με την ανέχεια, με την «προσαρμογή στα ελάχιστα» δεν αφορά τους εργαζόμενους.
Γιατί, ακόμα και τα επιδόματα απάλυνσης των πιο ακραίων αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής είναι βγαλμένα από τον ιδρώτα των θυμάτων της. Ακόμα και το τελευταίο ευρώ των pass και των voucher είναι λεφτά των εργαζομένων, όπως και το τελευταίο ευρώ των επιδοτήσεων στους παρόχους της ηλεκτρικής ενέργειας φορτώνεται στον λαό.

Απεργούμε γιατί τελικά στο «καζάνι» βράζει μόνο ο λαός, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε υπερκέρδη και οι μέτοχοί τους «υπερμερίσματα», καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ κερδοφορίας, ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κ.α.

Απεργούμε γιατί ήρθε η ώρα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.

Γιατί η απάντηση σε αυτήν τη βαρβαρότητα δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο. Ήδη η πιο παραγωγική γενιά των εργαζομένων δεν έχει δει τίποτα άλλο στη ζωή της πέρα από απανωτές κρίσεις, έχει συσσωρεύσει τεράστια πείρα από το τι σημαίνει η αναμονή και η αναζήτηση «σωτήρα», έχει δοκιμάσει «κυβερνητικές» λύσεις αλλά και τις λογικές «να διώξουμε τον έναν "χαλίφη" για να έρθει ο επόμενος».

Γιατί η ίδια η πρόσφατη πείρα δείχνει πως ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, από ανάκληση απολύσεων μέχρι αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή ΣΣΕ, ήρθε μέσα από τη σύγκρουση με την εργοδοσία και όχι με τη «συγκατάβαση».
Απεργούμε γιατί η όποια θετική αλλαγή για τους εργαζόμενους θα έρθει μέσα από την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, το βάδισμα στον δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Γιατί η 9η Νοέμβρη μπορεί να δείξει στην πράξη τη δύναμη των εργαζομένων, το ποιοι μπορούν να κινήσουν την παραγωγή, θα δείξει την αξία της οργανωμένης συλλογικής δράσης μέσα από τα συνδικάτα. Μπορεί να αποτελέσει «σημείο στροφής», ώστε νέες δυνάμεις από τις γραμμές της εργατικής τάξης να το πάρουν απόφαση, να συσπειρωθούν και να ενταχθούν στο σωματείο, στη δράση.

Απεργούμε επειδή τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, επειδή οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω αν το πάρουν απόφαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
• ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στις 9 Νοέμβρη οι συνταξιούχοι στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Συμμετέχουμε ενεργά, δυναμικά, αποφασιστικά στη συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων στο Άργος στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου την Τετάρτη στις 10:30π.μ.

Ό,τι κατάφεραν μέχρι σήμερα οι υγειονομικοί, οι οικοδόμοι , εργαζόμενοι στην e-food, στην Cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στη Μαλαματίνα και αλλού, έγινε με τη δική τους δύναμη, το δικό τους αγώνα.

Δεν περιμένουμε κανένα Μεσσία

Στις 9 Νοέμβρη, όλοι στους δρόμους ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας. Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλα. Δε σφίγγουμε το ζωνάρι. Διεκδικούμε τον πλούτο που μας ανήκει.

Μέχρι να γίνουμε ποτάμι ορμητικό θα είμαστε κι εμείς εκεί.      Το ΔΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ – 10:30ΠΜ - ΑΡΓΟΣ
Την Τέταρτη 9 Νοέμβρη, μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους-καταναλωτές, σωματεία και φορείς σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση!

ΛΑΕ,  ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και διαδηλώνουμε ενάντια στην ακρίβεια, διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων με υπογραφή κλαδικής σύμβασης και φωνάζουμε «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ».
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα καλάθια του νοικοκυριού - ντροπής, με voucher και pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων, με τις εργασιακές σχέσεις-γαλέρα.

Οι περισσότεροι  συνάδελφοι στον κλάδο,  δουλεύουμε στους χώρους αγοράς τροφίμων  και στις  αποθήκες τους και δυσκολευόμαστε να αγοράσουμε τρόφιμα για τις οικογένειες μας, γιατί το πορτοφόλι αδειάζει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Με την ακρίβεια να καλπάζει, αδυνατούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

Ενώ οι επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ, είδαν τους τελευταίους μήνες  τα κέρδη τους να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ακόμα και το περιβόητο «καλάθι», στην πραγματικότητα είναι μία απόφαση της κυβέρνησης που οδηγεί στο να «φουσκώσουν» ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους.
Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κράτος και εργοδοσία από κοινού τσακίζουν τις ζωές μας για να εξασφαλίζουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα.

Δεν μένουμε αμέτοχοι! Δεν αρκεί μόνο το σιχτίρισμα και η αγανάκτηση! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Η μόνη δύναμη που έχουμε απέναντι τους είναι ο μαζικός συλλογικός αγώνας  μέσα από το Σωματείο μας! Περνάμε στην αντεπίθεση!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΟΛΟΙ 10.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη στη πόλη ή στην ύπαιθρο, νέα μητέρα, Η Ομάδα Γυναικών Άργους ( μέλος της ΟΓΕ) απευθύνεται σε σένα που :

Ζεις καθημερινά με το άγχος πώς θα τα βγάλεις πέρα ,ενώ σε κυνηγάει το τσουνάμι της ακρίβειας και δεν ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις, το ρεύμα, το ενοίκιο, το δάνειο, το σούπερ μάρκετ ή τις δραστηριότητες των παιδιών τη στιγμή εργάζεσαι με εξαντλητικά και ακανόνιστα ωράρια που σε εξουθενώνουν και εξαφανίζουν τον ελεύθερο χρόνο σου, αναγκάζεσαι να πληρώνεις για την υγεία τη δική σου και της οικογένειας σου τη στιγμή που τα νοσοκομεία στην περιοχή μας υποβαθμίζονται συνεχώς και δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου, είσαι φορτωμένη με την αγωνία για τη μόρφωση των παιδιών σου, αφού αποτελεί ατομική σου υπόθεση, πληρώνεις υπέρογκα ενοίκια , βγάζουν το σπίτι σου ή το μαγαζί σου στο σφυρί .

Η Ομάδα Γυναικών Άργους σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους στις συγκεντρώσεις της απεργίας της 9ης Νοέμβρη.

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, αποκρούοντας κάθε προσπάθεια ανοχής και συμβιβασμού, κάθε προσπάθεια να αποδεχθούμε να θυσιάσουμε τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα από το μόχθο μας.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα επιδόματα που εξανεμίζονται σε χρόνο-ρεκόρ. Δε δεχόμαστε να ζουν οι οικογένειές μας στο σκοτάδι και στο κρύο για να προχωρήσουν οι πράσινες μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών.

Δεν πέφτουμε στην παγίδα της «ατομικής ευθύνης» γιατί είναι ο φερετζές για μόνιμους «κόφτες» σε βάρος μας. Απορρίπτουμε τη βάρβαρη λογική της «προσαρμοστικότητας».

Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντας τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο.

Χτίζουμε τη δική μας ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε :

Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.

Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.

Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.) για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Σας καλούμε στην απεργιακή συγκέντρωση ,Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος στις 10:30.