Νίκας για τις ΑΠΕ στο Μαίναλο: Θα θέσω το θέμα στον Πρωθυπουργό - Είμαστε με τις τοπικές κοινωνίες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας για τις ΑΠΕ στο Μαίναλο: Θα θέσω το θέμα στον Πρωθυπουργό - Είμαστε με τις τοπικές κοινωνίες

Νοέμβριος 15, 2022 - 17:40

Το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα των αδειών που, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, έχουν δοθεί σε εταιρίες ΑΠΕ ώστε να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα στο Μαίναλο, παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού τον Μάιο και παρά την ανακήρυξη του Μαινάλου σε «Απάτητο Βουνό» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έθεσε η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

«Υπάρχει ομοβροντία απορριπτικών αποφάσεων για τις ΑΠΕ στο Μαίναλο,

Το νέο Χωροταξικό καθυστερεί, και θα συνεχίσουν να εκδίδονται άδειες με το πλαίσιο του 2008, και για τα απάτητα βουνά και για τα νησιά. Όλα γίνονται για να επιταχυνθούν οι αδειοδοτήσεις για τους λίγους ολιγάρχες της ενέργειας.

«Να συζητήσουμε το θέμα, να οριστεί συνεδρίαση πριν από το τέλος του μήνα.»

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ Ιωάννης Μαλτέζος είπε ότι θα πρέπει αυτό το θέμα να έχει εισήγηση. Η κυρία Δημητρακοπούλου ζήτησε, αν γίνει συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, να προηγηθεί το θέμα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι χαίρεται που η πλειοψηφία του ΠεΣυ τάσσεται υπέρ των τοπικών κοινωνιών. «Λυπάμαι για το γεγονός ότι το περίφημο Χωροταξικό εξαγγέλθηκε και πήγε πίσω. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η πατρίδα μας κάποιες ώρες ηλεκτροδοτείται μόνο από ΑΠΕ, αλλά πρέπει να γίνουν οι εγκαταστάσεις των ΑΠΕ με τάξη. Σήμερα, μπορούμε επί της αρχής να συντάξουμε ένα ψήφισμα.

Να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα. Με την έλευση του κ. Πρωθυπουργού στην περιοχή μας, θα το θέσω.

«Μπαίνεις στην Τρίπολη και βλέπεις γύρω - γύρω ανεμογεννήτριες».

Η κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου ζήτησε να υπάρχει μια οργανωμένη αντίδραση του ΠεΣυ και να μεταφερθεί στον Πρωθυπουργό.