Αστυνομικός έσωσε παιδάκι που πνιγόταν στη Θεσσαλονίκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικός έσωσε παιδάκι που πνιγόταν στη Θεσσαλονίκη

Νοέμβριος 15, 2022 - 18:40

Χάρη στις σωτήριες ενέργειες ενός αστυνομικού, ένα παιδί στη Θεσσαλονίκη κρατήθηκε στη ζωή και στη συνέχεια στήθηκε γέφυρα σωτηρίας από αστυνομικούς προκειμένου η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ανήλικο στραβοκατάπιε ενώ έτρωγε και στη συνέχεια υπέστη εισρόφηση.

Πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο διαμέρισμα της οικογένειας. Διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως το 6χρονο αγοράκι παρουσίαζε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανά διαστήματα η ανάσα του κοβόταν.

Τότε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης χωρίς δεύτερη σκέψη, έβαλε το ένα του χέρι στο στήθος του αγοριού, έγειρε το σώμα του προς τα εμπρός και στη συνέχεια του έδωσε χτυπήματα στην πλάτη.

Με την ενέργεια αυτή ο αστυνομικός έσωσε το παιδάκι, αφού η τροφή που του έφραζε το αναπνευστικό σύστημα βγήκε από το στόμα και τη μύτη του.

Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.