Γιάννης Γκιόλας: Αναγκαία η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιάννης Γκιόλας: Αναγκαία η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό

Νοέμβριος 16, 2022 - 16:02

φωτογραφία Eurokinissi

Νέα αναφορά κατέθεσε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας ΓιάννηςΓκιόλας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας όπου αναφέρονται τα νέα στοιχεία σχετικά με την δυναμικότητα σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει το θέμα που έχει προκύψει από τις επικείμενες αστυνομικών λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Επανερχόμενος ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας στο θέμα, μέσω της αναφοράς τονίζει την αναγκαιότητα να πληρωθούν οι τριανταμία (31) οργανικές θέσεις του Νομού Αργολίδας με νέες προσλήψεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας»
Ο Νομός Αργολίδας εξακολουθεί να παραμένει ελλιπής σε ότι αφορά τον αριθμό των αστυνομικών που θα έπρεπε να υπηρετούν αφού το Οργανόγραμμα της Δ.Α. Αργολίδας προβλέπει 308 οργανικές θέσεις και αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι 277.
Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Αργολίδας, στα οποία τονίζεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά με νουθεσίες και προτροπές, παραβλέποντας τα σημαντικά κενά, ενώ γνωρίζει ακόμη πως στο τέλος του τρέχοντος έτους θα αποχωρήσουν άλλοι ένδεκα (11) αστυνομικοί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.
Η απρόσκοπτη λειτουργία της Δ.Α. Αργολίδας σαφώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τόσες ελλείψεις που σημειώνονται, παρά τις εννέα (9) τακτικές μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2022.
Ο Νομός Αργολίδας παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα τόσο κατά τους θερινούς μήνες λόγω επισκεψιμότητας όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω επιβάρυνσης από τις γεωργικές εργασίες όπως τα εσπεριδοειδή. Απαιτείται σεβαστός αριθμός αστυνομικών έτσι ώστε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (31) είναι απολύτως ορθή και θα πρέπει να γίνει άμεσα.
Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο εν λόγω θέμα.
Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 401/3/40/11-11-2022 επιστολή της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Αθήνα 12-11-2022
Ο καταθέτων βουλευτής
Γκιόλας Ιωάννης