Πρόστιμα στους πρατηριούχους που δεν ενημερώνουν για τις τιμές καυσίμων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόστιμα στους πρατηριούχους που δεν ενημερώνουν για τις τιμές καυσίμων

Νοέμβριος 19, 2022 - 13:53

«Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα σε πρατηριούχους οι οποίοι δεν ενημερώνουν την πλατφόρμα fuelprices.gr για τις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ Χαράλαμπος Μελισσινός, οι έλεγχοι σε πρατήρια, εταιρίες καυσίμων και στα διυλιστήρια «είναι ένας τομέας που αποτελεί, μέχρι σήμερα, άμεση προτεραιότητά μας».

Ο κ. Μελισσινός επισημαίνει ότι διατηρείται από τη νομοθεσία η υποχρέωση ενημέρωσης αλλά διαπιστώνεται ότι κάποιοι πρατηριούχοι την αμελούν με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχουν επιβληθεί περισσότερα από δέκα πρόστιμα.

Ωστόσο, οι πρατηριούχοι, από την πλευρά τους διαμαρτύρονται. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με πρόσφατη ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται διότι όπως σημειώνει «εκδίδονται από τα Υπουργεία αποφάσεις με σχετικά πρόστιμα, σε περίπτωση μη προσαρμογής, χωρίς ούτε να ζητείται η άποψη του κλάδου, ούτε καν να ενημερώνεται ο κλάδος για την έκδοσή τους, όπως η απόφαση 106242/2022 ΦΕΚ Β5702, που αφορά νέα υποχρέωση ανανέωσης δήλωσης της λιανικής τιμής καυσίμων εντός 7ημέρου, με σχετικά πρόστιμα».

Υπενθυμίζεται ότι με νέα απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (106242/4.11.2022) άλλαξαν οι κανόνες σχετικά με τη γνωστοποίηση λιανικών τιμών πώλησης των υγρών καυσίμων, του υγραερίου κίνησης, του πετρελαίου για θέρμανση και του πεπιεσμένου φυσικού αερίου.