Χωρίς άδεια λειτουργίας η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χωρίς άδεια λειτουργίας η δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα

Νοέμβριος 23, 2022 - 17:03

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν αποκαρδιώσει τους πολίτες, οι οποίοι ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη από τους αρμοδίους που έχουν αναλάβει την έρευνα των καταγγελιών.

Δομή της «Κιβωτού» λειτουργεί και στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το Mega και την εκπομπή «Live News» την Τρίτη, η συγκεκριμένη δομή δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Τοπικοί φορείς αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας, το επιβεβαίωσαν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, είχαν γίνει επισημάνσεις από τον Δήμο και από την Περιφέρεια για να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε η δομή να λάβει άδεια. Μάλιστα, η εκπομπή ήρθε σε επικοινωνία και με τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειωτέον ότι επερώτηση για το θέμα έχουν καταθέσει οι περιφερειακές σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Η δομή λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2020 χωρίς άδεια. Η κυρία Μίνα Σπυροπούλου - Καρέλια, η δωρήτρια του χώρου όπου στεγάζεται η δομή, έκανε γνωστό μιλώντας στο iefimerida.gr ότι έσπευσαν να φέρουν παιδιά στη δομή χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.