Μητροπολίτης Μεσσηνίας για πατέρα Αντώνιο: Αν είχε ενταχθεί στους κολπους μας, θα είχαμε γλιτώσει πολλά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητροπολίτης Μεσσηνίας για πατέρα Αντώνιο: Αν είχε ενταχθεί στους κολπους μας, θα είχαμε γλιτώσει πολλά

Νοέμβριος 24, 2022 - 12:07

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο στην τηλεόραση του Σκάι, λέγοντας ότι έστησε επιχείρηση υπό την επίφαση του ράσου του. Ο κ. Χρυσόστομος ήταν λάβρος για τον τρόπο που δρούσε ο πατήρ Αντώνιος και για την συμπεριφορά που επιδείκνυε στους Μητροπολίτες και γενικότερα στον κλήρο, δρώντας κατά μόνας και για ίδιον όφελος.

«Αν επιβεβαιωθούν όσα ακούγονται από το προανακριτικό έργο, βρισκόμαστε μπροστά σε μία απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, κι απάνθρωπη εκμετάλλευση ταλαιπωρημένων παιδιών. Υπό την επίφαση του ράσου, εκμεταλλεύτηκε τη θέση του αυτή - τελικά αν αποδειχθεί - προς ίδιον όφελος. Ο πατήρ Αντώνιος έχει μια εξατομικευμένη αντίληψη για την κοινωνική προσφορά, μακριά από τα όσα ορίζει ο χριστιανισμός. Οταν ήρθε στην Καλαμάτα να στήσει τη δομή εδώ, πηγαινοερχόταν στην πόλη συναντώντας παράγοντες. Ούτε τυπικά δεν ήρθε να πάρει την ευλογία, την άδεια του Μητροπολίτη. Αναγκάστηκα και τον κάλεσα εγώ. Ηρθε με την πρεσβυτέρα και 2 μέλη του εδώ Δ.Σ. Του είπα "δεν μπορείς να σουλατσάρεις στην πόλη και να μην έρχεσαι εδώ να μιλήσουμε". Μου είπε ότι είναι πνευματικός καθοδηγητής κι ότι δεν έχει ανάμιξη κι ότι η πρεσβυτέρα τρέχει τα διοικητικά. Με κάλεσε μετά να πάω στη δομή, αλλά φυσικά δεν δέχθηκα... Κανένας μητροπολίτης στις περιοχές που έστησε δομές, δεν ενεπλάκη» είπε ο κ. Χρυσόστομος.

Αν είχε ενταχθεί τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά.

«Ο πατέρας Αντώνιος εκμεταλλεύτηκε τη θέση και το ράσο του - Ολοι είχαν προβλήματα με τον π. Αντώνιο, όπου πήγαινε κι έστηνε δομές. Και ο τρόπος της συμπεριφοράς προς τους μητροπολίτες ήταν προβληματικός» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις καταγγελίες ασέλγειας και ξυλοδαρμών είπε ότι «το θεωρώ πολύ λογικό αν αποδειχθεί να έχουν γίνει αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές».