Γ Εθνική: Μύκονος - Ερμιονίδα 1-0

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ Εθνική: Μύκονος - Ερμιονίδα 1-0

Δεκέμβριος 05, 2022 - 15:53

Την έλλειψη καθαρού μυαλού, τη λάθος αντίδραση και την ολιγωρία της σε μια φάση «πλήρωσε» η ΑΕ Ερμιονίδας, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα με σκορ 1-0, εκτός έδρας από την ΑΕ Μυκόνου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας… Έτσι η ομάδα μας έμεινε στους πέντε βαθμούς και είναι στην 8η θέση. 

Σ’ ένα γήπεδο με τις δικές του… ιδιαιτερότητες λόγω και του ανέμου, ο σύλλογός μας πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα, έχοντας και απουσίες, απέναντι σ' έναν ποιοτικό αντίπαλο, που προσπάθησε να σκοράρει νωρίς…

Η ομάδα μας κοίταξε πρωτίστως να κλείσει τους χώρους στους αντιπάλους της και στη συνέχεια να απειλήσει, προσπαθώντας να έχει καλή κυκλοφορία. Όσο μπορούσε να γίνει αυτό, λόγω του αέρα… Η γηπεδούχος σκόραρε στο 61’ με κεφαλιά του Ζγκούρι, μετά από σέντρα του Πινέιρο από δεξιά, ενώ πριν η μπάλα θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί από την περιοχή της ομάδας μας, μετά από εκτέλεση κόρνερ, κάτι που τελικά δεν έγινε…

Ο σύλλογός μας είχε τις ευκαιρίες του για να φτάσει σε γκολ, με μεγαλύτερη αυτή του Τρέσα στο 59’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή και αριστερά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στη μικρή περιοχή περίμενε μόνος του ο Τσόφλιος Όποτε χρειάστηκε… μίλησε ο Πονηρός, σε φάσεις που απείλησε η ΑΕ Μυκόνου, με μεγαλύτερη απόκρουση του 35χρονου τερματοφύλακά μας στο 75’, σε πλασέ του Πινέιρο, στη δεξιά του γωνία, μέσα από την περιοχή…

Η εξέλιξη του αγώνα

Η γηπεδούχος μπήκε επιθετικά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος έπιασε την κεφαλιά στο 5’, μετά από σέντρα του Ράγια από δεξιά και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Πονηρός. Στο 7’ ο Ζγκούρι έφυγε από τα δεξιά, μετά από μπαλιά του Πινέιρο, και με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Σπυρόπουλο, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ από το σημείο του πέναλτι. Σουτ του Βαλαβανόπουλου στο 8’ μπλόκαρε ο Πονηρός.

Στο 9’ απάντησε η ΑΕ Ερμιονίδας, όταν ο Τζιέρης έγινε κάτοχος της μπάλας από λάθος της γηπεδούχου, σούταρε από μακριά, με τον Ντούνη εκτός εστίας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17’ σουτ του Τράκα κόντραραν την μπάλα οι αμυντικοί μας και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Βιρβίλης, αφού ο Πονηρός μονομάχησε ώμο με ώμο με τον Ζγκούρι.

Στο 21’ ο Τρέσα άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μηλιώτη από αριστέρα και αυτός τροφοδότησε τον Κάλα, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και μπλόκαρε ο Ντούνης.

Στο 25’ η ομάδα μας απείλησε ξανά. Ο Τσόφλιος βρήκε τον Τριμπόνιας στον χώρο του κέντρου και αυτός πέρασε στον Κάλα, ο οποίος βρήκε πιο δεξιά τον Τρέσα. Ο τελευταίος πέρασε στον Τζιέρη που είχε ανέβει από δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε χωρίς δύναμη στην κλειστή γωνία και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 29’ ο Πινέιρο σέντραρε από δεξιά και ο Ζγκούρι δε βρήκε καλά την μπάλα, υπό την πίεση του Τζιέρη. Στο 30’ ο Μουρίκι βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή μόνος του από δεξιά, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Βαλαβασόπουλο και το πλασέ του στην άλλη… γωνία έφυγε άουτ.

Ο Τρέσα εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή στο 39’ και η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 43’ ο Πινέιρο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σπυρόπουλος δε βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι από καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Ερμιονίδας είχε κόντρα τον αέρα, αλλά κατάφερε έως το 60’ να μην κινδυνέψει. Στο 59’ η ομάδα μας έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά στο γκολ. Ο Τριμπόνιας πέρασε όμορφα την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα αριστέρα στον Τρέσα, ο οποίος σούταρε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όντας απέναντι από τον Ντούνη, ενώ ο Τσόφλιος, από τον οποίο είχε ξεκινήσει η φάση, περίμενε μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή... 

Στη συνέχεια πίεσε η ΑΕ Μυκόνου και στο 60' σούταρε ο Πινέιρο, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Πονηρό, ο οποίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από αυτή τη φάση προήλθε το γκολ της γηπεδούχου. Μετά την εκτέλεση, ο Νέτο έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή και αριστερά στην άμυνα, από τον Πινέιρο, ο οποίος σέντραρε και ο Ζγκούρι με κεφαλιά νίκησε τον Πονηρό.

Στο 66’ ο Μάρκος Στεφανίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Λαντίκα, στη θέση του Λέρμα, για να πιέσει, με τον Μηλιώτη να περνάει στα αριστερά της άμυνας.

Ακολούθως η ομάδα μας προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά η μπάλα έφτανε δύσκολα στην περιοχή του Ντούνη. Στο 71' ο Αρκούδας εκτέλεσε φάουλ ο Ζγκούρι έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάνει άουτ από το δεξί δοκάρι. Στο 75’ ο Πονηρός κράτησε… ζωντανό τον σύλλογό μας, όταν έκανε μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Πινέιρο στη δεξιά του γωνία μέσα από την περιοχή. Ο 35χρονος τερματοφύλακας μπλόκαρε σου του Ζγκούρι στο 77’.

Διαιτητής ήταν ο Δημητρακόπουλος, με βοηθούς τους Μιμήση, Ρούσσο, όλοι του συνδέσμου Αθηνών. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Αχείμαστος (85’), Ντούνης (88’), Τριμπόνιας (32’), Καλά (33’), Νέτο (68’).

Οι συνθέσεις

ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ (Θ. Παχατουρίδης, Β. Βλάχος): Ντούνης, Ράγια, Κέμπε (82’ Αχείμαστος), Ματζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι, Μουρίκι (86’ Αγγέλης), Βαλαβανόπουλος (55’ Γιαννόπουλος), Πινέιρο (86’ Στυλιανόπουλος), Σπυρόπουλος.

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Πονηρός, Μηλιώτης, Τζιέρης, Βιρβίλης, Μίχος, Τριμπόνιας, Νέτο, Τσόφλιος, Τρέσα, Λέρμας (66’ Λαντίκας), Κάλα.

ermionidafc.gr