Θεοδωρικάκος: Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θεοδωρικάκος: Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας

Δεκέμβριος 10, 2022 - 19:03

Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας τόνισε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά- ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος . Ο Υπουργός επισήμανε ότι το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για να αναγνωριστεί η προσφορά της αστυνομίας και πρόσθεσε πως εξετάζονται οι βέλτιστες εναλλακτικές για την αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματος.

Αναφορικά με το θλιβερό περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση πράξεις αντεκδίκησης. Οι ειδικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη παραβατικών σε καταυλισμούς θα συνεχιστούν, είπε ο Υπουργός.
Άβατα ανομίας, εγκληματικότητας και παρανομίας δεν επιτρέπονται πουθενά, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς  καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων τελειώνουν με συντονισμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τα κτίρια αποδίδονται στην κοινωνία.

Τέλος, ο Υπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που απάντησε με πράξεις και δέσμη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών. Απαντώντας σε ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός:  «Θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.