Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε την ελεύθερη»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε την ελεύθερη»

Δεκέμβριος 15, 2022 - 11:16

Η Εύα Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Κηφισιά (φωτογραφία αρχείου Eurokinissi)

Ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Qatargate ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέτσκο Τζιόρτζι, όπως μεταδίδουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica.

Κατά τη χθεσινή του ακρόαση ενώπιων των βελγικών δικαστικών αρχών, ο Τζιόρτζι ομολόγησε ενώπιον του επικεφαλής της έρευνας, του εισαγγελέα διαφθοράς Μισέλ Κλεζ, ότι ήταν μέλος οργάνωσης η οποία είχε διασυνδέσεις τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ για να επηρεάσουν τις σχέσεις τους με την Ευρώπη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν επικεφαλής αυτής της «οργάνωσης».

H ιταλική Repubblica αναφέρει ότι «ο Τζιόρτζι κατέρρευσε μπροστά από τον εισαγγελέα, ομολόγησε ότι λειτούργησε παρανόμως και ζήτησε συγγνώμη».

Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγός του, Εύα Καϊλή. «Πρέπει να είναι κοντά στην κόρη μας», δήλωσε σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα. Yπενθυμίζεται ότι η απόφαση για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή θα ληφθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στους λόγους της εμπλοκής του, ο 35χρονος Τζιόρτζι φέρεται να είπε απλά: «Το έκανα για χρήματα, που δεν τα είχα ανάγκη».