Τσίπρας: Στην Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τσίπρας: Στην Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη

Δεκέμβριος 15, 2022 - 20:17

«Στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη λειτουργεί, στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη παντού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της Εύας Καϊλή, έκανε λόγο για «μια βαθιά πληγή για το πολιτικό μας σύστημα αλλά και μια βαθιά πληγή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

H κυρία Καϊλή, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «ήταν σε στενή συνεργασία περισσότερο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ήταν διαπρύσιος υποστηρικτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σκληρός πολέμιος κάθε ιδέας, κάθε σκέψης για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα που είναι η μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Oφείλουμε να ασχοληθούμε όλοι με το πώς θα διαμορφώσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές διαφθοράς. Και αν αυτό είναι σημαντικό μια φορά για την Ευρώπη, που από ό,τι φαίνεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί ακόμη, είναι δυο φορές πιο σημαντικό και επιτακτικό για την Ελλάδα, που από ό,τι φαίνεται πρέπει να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία, το κράτους δικαίου και να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη παντού».