Νικολάκου: «Πραξικόπημα» η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νικολάκου: «Πραξικόπημα» η συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 20, 2022 - 19:29

Η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου με ανάρτησή της στο Facebook σχολιάζει το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, και κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι παραβίασε τον Νόμο που εφαρμόζοντας για την επίτευξη απαρτίας τη διοικητική διαδικασία του άρθρου 14 του Ν. 2690/1999.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν 22 περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρει:

Συνεδριάζει αυτή την στιγμή  το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με θέμα  την έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2023 , χωρίς την απαραίτητη  απαρτία δηλαδή την παρουσία  των απαραίτητων  26  περιφερειακών συμβούλων, όπως ρητά αναφέρεται   στην ειδική διάταξη  του  άρθρου 169 του Ν 3852/2010 ( Καλλικράτης) ! 
Δεν παραβαίνουν απλά τον Νόμο αλλά  προσπαθούν να εφαρμόσουν  την διοικητική διαδικασία του άρθρου 14 του Ν 2690/1999 
που αφορά διοικητικές επιτροπές  με διορισμένα μέλη! 
Καταργούν την θεμελιώδη αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των αιρετών συλλογικών οργάνων που είναι η απαρτία! 
Πρόκειται για καθαρό ''πραξικόπημα'' που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την δυναμική που απαιτείται σε παρόμοιες περιπτώσεις!
Ο κύριος  Νίκας έδειξε το πραγματικό πολιτικό του πρόσωπο , δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά, αλλά ο κύριος Μαλτέζος ως Πρόεδρος  βάσει Νόμου έχει την ευθύνη  αφού η τήρηση της Νομιμότητας είναι  στα κύρια καθήκοντα του! 
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζουν την ''παγκόσμια πρωτοτυπία'' να συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο χωρίς απαρτία!