Χρ. Λαμπρόπουλος: 65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και σημαντικά έργα λίγο πριν από την εκπνοή του 2022

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χρ. Λαμπρόπουλος: 65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και σημαντικά έργα λίγο πριν από την εκπνοή του 2022

Δεκέμβριος 21, 2022 - 11:32

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2022, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου έλαβε σημαντικές αποφάσεις που αφενός «εξοπλίζουν» τη Περιφέρεια Πελοποννήσου με πόρους 65 εκατ. ευρώ και αφετέρου δίνουν λύση σε μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας.

Συνομιλήσαμε το πρωί της Τετάρτης με τον Χρήστο Λαμπρόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών – Οικονομικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για την  απόφαση του Σώματος με την οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του υπουργείου Εσωτερικών για έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε απόφαση αποδοχής45.240.799,02 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως μας είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, τα έργα που θα γίνουν με αυτά τα χρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας χρειάζεται βελτίωση.

Ο κ. Λαμπρόπουλος υπενθυμίζει ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν χρονικό ορίζοντα τριών ετών για να αξιοποιηθούν, οπότε ο σχεδιασμός για το 2023 προχωρεί.
Χθες, επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης που αφορά στην βελτίωση του ισόπεδου κόμβου Μυκηνών, προϋπολογισμού μελέτης 2.555.000 ευρώ, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου,, εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 4.563.000 ευρώ του έργου κατασκευής σύνθετου κόμβου στη συμβολή της παλαιάς και της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στους Αγίους Θεοδώρουςκαι διαμόρφωσης αφ’ ετέρου της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών από τον ισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου έως τον ισόπεδο κόμβο Λέχαιου.

Η Επιτροπή προέβη και στην έγκριση του 2ου πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού για το  έργο κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας, κοντά στην παλαιά μεταλλική γέφυρα, προϋπολογισμού περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2023  Η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι ένα από τα «στοιχήματα» που κερδίζονται με πολλή δουλειά και με σωστή προετοιμασία. Φεστιβάλ σε όλους τους νομούς και δράσεις εξωστρέφειας στοχεύουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας όλο τον χρόνο σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Ο χρόνος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κλείνει καλά, επομένως, με επιπλέον 65 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση και έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.