Ο Αλβανός Πρόεδρος ζήτησε να κατεβεί η ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Φοινίκης, της πόλης που είναι αδελφοποιημένη με την Τρίπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Αλβανός Πρόεδρος ζήτησε να κατεβεί η ελληνική σημαία από το Δημαρχείο Φοινίκης, της πόλης που είναι αδελφοποιημένη με την Τρίπολη

Δεκέμβριος 22, 2022 - 10:34

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εν όψει μάλιστα και της σημερινής βαρυσήμαντης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία, προέβη σε μια προκλητική ενέργεια χθες.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της χώρας Μπαϊράμ Μπεκάι ζήτησε από τον δήμαρχο Φοινίκης, της πόλης που πρόσφατα αδελφοποιήθηκε με τον Δήμο Τρίπολης, να κατεβεί η ελληνική σημαία από το δημαρχείο, προκειμένου να προχωρήσουν στη συνάντηση που είχαν προγραμματίσει οι δύο άνδρες εντός του κτιρίου. Ο δήμαρχος δεν έκανε δεκτό το αίτημα του Προέδρου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνάντηση.

Παράλληλα, κάτοικοι του χωριού Αλύκου και μαθητές με παραδοσιακές στολές που περίμεναν στην πλατεία του χωριού τον κ. Μπεκάι είδαν τη Δημοτική Αστυνομία να αφαιρεί την αλβανική και την ελληνική σημαία από το μνημείο. Πηγές της Ομογένειας αναφέρουν στο protothema.gr ότι, εν τέλει, από την αλβανική προεδρία απολογήθηκαν τρόπον τινά για την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι εντυπώσεις, όμως, έμειναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρωί θα βρεθεί στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στην γεωγραφική περιοχή της Βορείου Ηπείρου και συγκεκριμένα στη Χειμάρρα, στη Λιβαδειά (Φοινίκι) και στη Δερβιτσάνη (Δρόπολη). Στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας που διαβιεί εκεί, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και με στελέχη της ομογένειας και να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν.