Εθνικές εκλογές: Έχει την «πολυτέλεια» η ΝΔ να «κόψει» τους αντιπεριφερειάρχες από τα ψηφοδέλτια;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εθνικές εκλογές: Έχει την «πολυτέλεια» η ΝΔ να «κόψει» τους αντιπεριφερειάρχες από τα ψηφοδέλτια;

Δεκέμβριος 28, 2022 - 12:50

Οι εθνικές εκλογές του 2023 είναι μια άσκηση... θάρρους για όλα τα κόμματα, αλλά περισσότερο για το κυβερνών κόμμα. Και τούτο διότι σε όλους τους τόνους, ο Πρωθυπουργός το έχει ξεκαθαρίσει: Θέλει αυτοδυναμία. Το ίδιο επαναλαμβάνουν και τα στελέχη της κυβέρνησης στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις και στις συνεντεύξεις τους.

Η αυτοδυναμία είναι... πολυπόθητη, αλλά και δύσκολο να επιτευχθεί. Οι τρεις τελευταίες χρονιές ήταν πολύ δύσκολες για τη χώρα μας. Και ναι μεν το «καράβι» της Ελλάδας περνά τις κακοτοπιές, αλλά η φθορά της παρούσας κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης, είναι δεδομένη και αναμενόμενη. Βέβαια, αυτό που πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο επιτελείο του, είναι το γεγονός ότι έγινε τόσο καλή επικοινωνιακή διαχείριση των «σκανδάλων» που έσκασαν το ένα μετά το άλλο στο κόμμα, που τελικά δεν επηρέασαν, όπως φαίνεται, την κοινή γνώμη στις δημοσκοπήσεις όσο ευχόταν η αντιπολίτευση. Ας σημειωθεί εδώ, βέβαια, ότι οι δημοσκοπήσεις δεν κρίνονται ως... πλήρως αξιόπιστες από μεγάλη μερίδα του κόσμου -βάζουμε και στην κουβέντα τα τιμολόγια της εταιρίας Marc. Εν πάση περιπτώσει, η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά και μένει να κριθεί αν και κατά πόσον τα κυβερνητικά μέτρα είναι τελικά ανακουφιστικά, εφόσον οι περισσότεροι πολίτες ζητούν μείωση του ΦΠΑ ή και κατάργησή του στα προϊόντα διατροφής και την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία προχώρησε στο πρώτο μέτρο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οξεία οικονομική κρίση.

Μέσα σε όλα αυτά, και με στόχο την αυτοδυναμία, η Πειραιώς αναζητεί υποψηφίους ικανούς να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Η πρόσφατη δήλωση του Γιάννη Μπρατάκου περί «απαγορευτικού» στους αντιπεριφερειάρχες η οποία, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, δεν αποτελεί επίσημη οδηγία, αλλά εφόσον το είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ισχύει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί, τουλάχιστον σε κάποιες περιφέρειες. Και ναι μεν κάποιοι αντιπεριφερειάρχες κάνουν πίσω, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την... πολυτέλεια να «κόψει» αντιπεριφερειάρχες που θα φέρουν ψήφους και θα στελεχώσουν με αξιώσεις τα ψηφοδέλτια σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η Αρκαδία, στην οποία ο Πρωθυπουργός αφιέρωσε μία ολόκληρη ημέρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, δεν «περισσεύει», ίσα - ίσα, το κόμμα χρειάζεται ισχυρές υποψηφιότητες για τις επικείμενες εκλογές και η εκτίμησή μας είναι ότι δεν θα «κοπούν» υποψηφιότητες από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.