Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα φάρμακα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα φάρμακα

Ιανουάριος 05, 2023 - 17:13

Σε συγκεκριμένα σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα, εντοπίζονται οι ελλείψεις στα φάρμακα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες βρίσκεται σε καλύτερη θέση καθώς η χώρα μας διαθέτει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί», διευκρίνισε.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αύξηση στην τιμή θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.

Την εκτίμηση ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς σε αντιπυρετικά, φάρμακα, αντιβιώσεις, σιρόπια και αναπνευστικά και αποφρακτικά σκευάσματα, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων, εξέφρασαν χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου.