Το εργοστάσιο πρώτων υλών της DEMO στην Τρίπολη θα καλύψει τις ελλείψεις φαρμάκων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το εργοστάσιο πρώτων υλών της DEMO στην Τρίπολη θα καλύψει τις ελλείψεις φαρμάκων

Ιανουάριος 16, 2023 - 13:50

Εργοστάσιο πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων αναμένεται να αποκτήσει σε λίγο καιρό η χώρα μας από την εταιρεία DEMO.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που θα αποτελέσει ανάσα για την ελληνική αγορά φαρμάκων, καθώς η χώρα μας θα πάψει να είναι εξαρτώμενη από την Κίνα και την Ινδία από όπου σήμερα η Ελλάδα προμηθεύεται τις πρώτες ύλες για τα σκευάσματα.

Η αδυναμία άλλωστε διάθεσης πρώτων υλών από τις δύο αυτές χώρες στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο και στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια τα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών που υπήρχαν στη Ευρώπη έχουν βάλει λουκέτο, αφού μεταφέρθηκαν σε Τρίτες χώρες και πλέον όλες οι αγορές προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά από την Κίνα και την Ινδία, με αποτέλεσμα να ναι είναι πλήρως εξαρτώμενη από τις Ασιατικές αυτές αγορές.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων θα ενταθεί και δεν θα εξομαλυνθεί, καθώς ειδικά η Κίνα που περνά τη δεύτερη σκληρή μάχη με την πανδημία πιθανόν να αδυνατεί να παράξει πρώτες ύλες, αφού τα εργοστάσια της πιθανώς θα υπολειτουργούν εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού.

Γι’ αυτό και η χώρα μας φαίνεται ότι περνά στην αντεπίθεση για την επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη, αφού θα μπορεί να διανέμει τα φαρμακευτικά της προϊόντα σε όλα τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου, καλύπτοντας το 30% των αναγκών σε πενικιλινούχα φάρμακα (αντιβιοτικά) και το 37% της ΕΕ σε ογκολογικά φάρμακα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Δέμου, διευθύνοντα συμβούλου της DEMO ΑΒΕΕ, ΕΔΩ.