Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου - Οι πολιτικοί που παραβρέθηκαν (pics)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για την κηδεία του Κωνσταντίνου - Οι πολιτικοί που παραβρέθηκαν (pics)

Ιανουάριος 16, 2023 - 13:50

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα στην πλατεία Μητροπόλεως για να προσκυνήσουν τη σορό του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορες περιοχές της χώρας έφθασαν από πολύ νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη. Άλλοι με σημαίες, άλλοι με παραδοσιακές φορεσιές, άλλοι κρατώντας φέιγ βολάν που έγραφαν «Αθάνατος» και εικόνες του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσκύνησε τη σορό υπό τις επευφημίες του κόσμου.

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό στη Μητρόπολη βρέθηκαν κι οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη θέα του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι ξεκίνησαν να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν συνθήματα «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».

Λίγο μετά τις 11:30 την εμφάνιση του έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ωστόσο δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση αλλά παρίσταται ιδιωτικά.

Στην κηδεία πήγε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,ενώ φόρο τιμής απέτισαν ακόμη ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος και η Λίνα Μενδώνη φθάνοντας στη Μητρόπολη εισέπραξαν την αποδοκιμασία του πλήθους.

Φωτογραφίες: Eurokinissi