Metron Analysis: Στο 8,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασιδιάρης «μπαίνει» στη Βουλή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Metron Analysis: Στο 8,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασιδιάρης «μπαίνει» στη Βουλή

Ιανουάριος 20, 2023 - 17:01

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Mega: Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταγράφηκε στο 36,4%, με μια δημοσκοπική διαφορά 8,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος έναντι του Αλέξη Τσίπρα στον ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 19 μονάδες διαφορά.

Στο 50% διαμορφώθηκε το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις κάλπες. Από εκείνους που δήλωσαν υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, το 45,8% θέλει τη ΝΔ και μόλις το 12,8% τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, όσοι θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην πρόθεση ψήφου δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 31,3% και μόλις 10,9% στη ΝΔ.

Η Metron Analysis εμφανίζει και το λεγόμενο «κόμμα Κασιδιάρη» να μπαίνει στη Βουλή: στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνει ένα 3,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν τελικά συμβεί, τότε θα ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας, αφού η ίδια δημοσκόπηση δίνει και 3,5% στην εκτίμηση ψήφου στο ΜεΡΑ25, περιγράφοντας δηλαδή μια επτακομματική Βουλή. Για στροφή σε «αντισυστημικές» επιλογές από μερίδα πολιτών έκαναν λόγο οι αναλυτές της Μetron Analysis – σημειώνοντας ότι τα στοιχεία ως προς την πολιτική εμπιστοσύνη των πολιτών είναι «δραματικά»: Χαμηλή έχει το 42%, μέτρια το 40% και υψηλή μόλις το 18%.