Φοιτητές στο ΠεΣυ - Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Φοιτητές στο ΠεΣυ - Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ιανουάριος 23, 2023 - 17:11

Φοιτητές του ΠεΣυ Πελοποννήσου βρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα σίτισης, αλλά και για να επισημάνουν μια σειρά προβλημάτων, άλυτων για πολλά χρόνια, που τους ταλανίζουν.

Κατ' αρχάς, τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Γόντικας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, επιρρίπτοντας παράλληλα την ευθύνη στην κυβέρνηση και στο υπουργείο, καθώς όλη αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα των σκληρών πολιτικών που εφαρμόζονται.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κυρία Φιλένια Σκορδάκη - Γιαννακοπούλου, εκπρόσωπος των φοιτητών, φοιτήτρια Νοσηλευτικής η ίδια, η οποία είπε:
«Αρκετοί έχουν κοπεί από τις λίστες της δωρεάν σίτισης, η κυβέρνηση με την αλλαγή του χρόνου μας έκανε ένα ''δώρο''... Κόπηκαν 470 φοιτητές από τη δωρεάν σίτιση, και έχουν δημιουργηθεί λίστες επιλαχόντων φοιτητών, μας βάζουν δηλαδή σε μια διαδικασία να κοπούν άλλοι δικαιούχοι για να μπορούμε να φάμε εμείς. Μας στερούν το φαγητό και μάλιστα πάνω στη διαδικασία της εξεταστικής». 

Η εκπρόσωπος των φοιτητών έκανε λόγο για τη συστηματική υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. «Είναι ήδη αυξημένα τα προβλήματα, οι οικογένειές μας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, κάνουμε μαθήματα οι φοιτητές της Νοσηλευτικής σε τέσσερα κτίρια, έχουμε γίνει ανθρώπινα μπαλάκια, πληρώνουμε από την τσέπη μας υπέρογκα ποσά». 

Οι φοιτητές δεν είμαστε ούτε πελατεία ούτε μελλοντικό κέρδος.