Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα αναμένει η κυβέρνηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα αναμένει η κυβέρνηση

Ιανουάριος 25, 2023 - 13:18

φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι πρόταση δυσπιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να κάνει αποδεκτή και να ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται, εφόσον φέρει την υπογραφή του 1/6 του όλου αριθμού των βουλευτών (50). Αν η πρόταση υπογράφεται από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, τότε η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες, εκτός κι αν η κυβέρνηση ζητήσει να ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Τρίτης επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Αρχής για τη Διασφάλιση του Απορρήτου Χρήστο Ράμμο για να παραλάβει επιστολή που ο τελευταίος απέστειλε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής. Η κυβέρνηση καταγγέλλει μεθόδευση και συμπαιγνία της ηγεσίας της ΑΔΑΕ με τον κ. Τσίπρα.