Λυκουρέντζος: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το έτος 2022 (vid)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λυκουρέντζος: Στα μέσα Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το έτος 2022 (vid)

Φεβρουάριος 03, 2023 - 21:46

Σε σύσκεψη με δύο εκπρόσωπους των αγροτών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο, τους προϊστάμενους των 6 ΔΑΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον γενικό διευθυντή της καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μετά από κοινοποίηση των αιτημάτων των αγροτών από ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο κ. Λυκουρέντζος ως εξουσιοδοτημένος από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά στην αρχή της σύσκεψης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νίκα για την άψογη συνεργασία που έχουν κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενώ επεσήμανε ότι στην συνάντηση με τον υπουργό τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 η αντιπροσωπεία των αγροτών από την Πελοπόννησο πρέπει να είναι δυναμική.

Αυτή συνεργασία έχει αποδώσει θεαματικά αποτελέσματα

Στην συνέχεια, σημείωσε ότι οι υπηρεσίες των υποκαταστημάτων της Τρίπολης και της Σπάρτης έχουν συντονιστεί και έχουν άψογη συνεργασία με τον κεντρικό φορέα.

Μέχρι τώρα οι δαπάνες που έχει καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε αποζημιώσεις είναι 863 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 400 είναι πρόσθετη ενίσχυση από την κυβέρνηση

Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατέβαλαν στον ΕΛΓΑ τα 30 εκατομμύρια που απαιτούνται για την λειτουργικότητα του οργανισμού.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι ο διάλογος που έγινε κατά την διάρκεια αυτής ήταν «πρότυπο» και άκρως εποικοδομητικός.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησής της γενναιόδωρα τον ΕΛΓΑ

Μια μεγάλη επιτυχία για τον ΕΛΓΑ αποτελεί το γεγονός ότι πλέον οι καταβολές των αποζημιώσεων στους παραγωγούς γίνονται μέσα στον ίδιο χρόνο και όχι μετά από 15 ή και 18 μήνες όπως συνηθιζόταν παλαιότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η άμεση απόδοση της αποζημίωσης στους αγρότες της Μεσσηνίας για τα σύκα μέσα στον Δεκέμβριο.

Ανακοινώνω ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου ένα μεγάλο τμήμα των αποζημιώσεων για το έτος 2022 θα καταβληθεί

Έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας ότι η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων – κεντρικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διοίκησης – και των παραγωγών είναι το κλειδί για την δημιουργία ενός αισιόδοξου μέλλοντος για τους αγρότες και την πατρίδα μας παρά τις κρίσεις.

ArcadiaPortal.gr Δήλωση προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου