«΄Οραμα Δημιουργίας» Δημήτρης Ορφανός: Η εποχή της κατάρριψης των στερεοτύπων και το τέλος του αλαζόνα Δημάρχου!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«΄Οραμα Δημιουργίας» Δημήτρης Ορφανός: Η εποχή της κατάρριψης των στερεοτύπων και το τέλος του αλαζόνα Δημάρχου!

Φεβρουάριος 05, 2023 - 14:36

Σε μια εποχή που παλεύουμε να καταρρίψουμε κάθε είδους στερεότυπο που μας στερεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και πολλές φορές θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν από μερικούς μήνες μπήκαμε ως παράταξη πέρα από την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023 και σε μια άλλου είδους μάχη. Αυτή της αλλαγής νοοτροπίας, της κατάρριψης του στερεότυπου για έναν Δήμαρχο με χαρακτηριστικά αλαζόνα, για έναν Δήμαρχο συγκεντρωτικό ακόμα και εκδικητικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Καθημερινά βιώνουμε όλοι μια σκληρή πραγματικότητα που μας αποκαλύπτεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με σκάνδαλα πολιτικών, ανέχεια, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαξίωση των θεσμών, σήψη των ηθών. Κουραστήκαμε από λογοκόπους πολιτικάντηδες που οδηγούνται από επικοινωνιολόγους και κρατούνται από το σύστημα που έφτιαξαν όσο είναι στην εξουσία. Η στιγμή είναι τώρα! Να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε και να διακρίνουμε την ουσία από το περιτύλιγμα. Να αναγνωρίζουμε την σεμνότητα και την ειλικρίνεια ως κριτήρια για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου για τον τόπο μας. Να κρίνουμε την αποτελεσματικότητα , την διαφάνεια, την συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων.

Τι επιλέγουμε; Διαστρέβλωση ή ειλικρίνεια; Υπεροψία ή σεμνότητα;

Η αλλαγή είναι μεγάλη και απαιτεί επιμονή και σκληρή προσπάθεια ώστε τα στερεότυπα του «εκλεγμένος Δήμαρχος είναι ο υπερόπτης Δήμαρχος» να αφανιστούν μια για πάντα.

Ο Δήμος Ναυπλιέων πρέπει  και θα αλλάξει μοντέλο διοίκησης το οποίο δεν θα απαξιώνει τους περισσότερους και θα ευεργετεί τους λίγους, δεν θα «συντηρείται» αλλά θα αναπτύσσεται, δεν θα γιγαντώνει τα χρέη του αλλά θα κάνει χρηστή διαχείριση. Θα επενδύει στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών ενισχύοντας την οικιστική ανάπτυξη για άνετη διαβίωση, την αναβάθμιση κοινοτικών παροχών όπως η αποχέτευση, η απορροή ομβρίων, η ασφάλεια πεζών και ΑμΕΑ, ο σεβασμός στα ζώα και στο περιβάλλον που τόσο έχουν επιβαρυνθεί από την αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής.

 Η ενασχόληση με τα κοινά εκφράζεται από ορισμένους ως φιλοδοξία για τίτλους και θέσεις. Όχι από εμάς! Ο καιρός έφτασε και τα στερεότυπα θα καταρριφθούν από την δύναμη που πηγάζει από την ανάγκη για διαφάνεια, για ειλικρίνεια για βλέμμα καθαρό που θα στρέφεται σε όλους όπου κι αν ανήκουν.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων