«Φωτιά» βάζει στο ΠαΣοΚ το βιβλίο του Π. Καψή για την «ίντριγκα» κατά του Γ. Παπανδρέου από Σημίτη - Λαμπράκη - Μπόμπολα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Φωτιά» βάζει στο ΠαΣοΚ το βιβλίο του Π. Καψή για την «ίντριγκα» κατά του Γ. Παπανδρέου από Σημίτη - Λαμπράκη - Μπόμπολα

Φεβρουάριος 10, 2023 - 12:09

φωτογραφία Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ένα βιβλίο αναμένεται να φέρει ταραχή στο ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Παντελή Καψή: «Η πτώση - 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τον συγγραφέα ο Γιάννης Βούλγαρης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δημοσιογράφος, ο Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και συγγραφέας, και θα συντονίσει τη συζήτηση η δημοσιογράφος Φώφη Γιωτάκη.

Το βιβλίο πραγματεύεται την κατάρρευση του ΠαΣοΚ - Κινήματος Αλλαγής το 2011. Η προδημοσίευση που έγινε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ήδη έχει ξεσηκώσει συζητήσεις για την περίοδο εκείνη αφού ο Παντελής Καψής, διευθυντής των «Νέων» την επίμαχη περίοδο, αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν ώστε να προωθηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ηγεσία του ΠαΣοΚ από τον Κώστα Σημίτη, τον Χρήστο Λαμπράκη και τον Γ. Μπόμπολα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Παντελής Καψής, οργανώθηκε ίντριγκα κατά του Γιώργου Παπανδρέου από τους μιντιάρχες, κατόπιν συνεννόησης με τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ Κώστα Σημίτη, ώστε να πάρει την αρχηγία του κόμματος ο Ευάγγ. Βενιζέλος..

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι στιγμής, καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει ούτε από το περιβάλλον του Κ. Σημίτη ούτε από τον Ευάγγ. Βενιζέλο.

Πάντως, το βιβλίο αναμένεται να ανάψει φωτιές στο Κίνημα, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ, δεν είχε καμία ανάμειξη, όπως είναι φυσικό, με όλα τα παραπάνω. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι μόνο τυχαίο δεν είναι που στην παρουσίαση του βιβλίου θα συμμετάσχει η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη και είχε προταθεί το 2020 από τον Πρωθυπουργό για τη ηγεσία του ΟΟΣΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βράδυ της Δευτέρας θα έχει η παρουσία -ή μη- του Γιώργου Παπανδρέου στην εκδήλωση.

Διαβάστε την προδημοσίευση ΕΔΩ.